Opel Insignia Grand Sport

Share

Opel’den beklenen haber sonunda geldi ve Insignia’nın yeni nesil modelleri tanıtıldı. Tasarım detayları paylaşılan otomobilin yeni ismi de iddialı. Daha önce Chevrolet Corvette’in özel versiyonlarında kullanılan Grand Sport takısı otomobilin sportif yapısına uyumlu.

OPC paketli seçenekleri tanıtılan aracın tasarımında Monza konseptinden esinlenilmiş olması sürpriz değil. İnce uzun yapılarıyla hoş bir görünüm sunan Matrix LED farlar, ileriye uzanan ön panjur ve yatay konumladırılan sis farları dinamik bir duruş sergilerken 20 inç çaplı jantlar ve Brembo logolu frenler iddialı görünüyor.

Kapıların üst bölümünde ince, alttaysa kalın birer karakter çizgisi kullanan Opel daha uzun, geniş ve alçak olan otomobilin premium bir görünüm almasını sağlamış. Sade bir tasarım sunan arka bölümde LED stoplar liftback bagaj kapağı ve çift egzoz çıkışı dikkat çekiyor.

Dizden baş mesafesine her alanda eskisinden iyi olan Insignia’nın iç mekan tasarımında Astra izleri görmek mümkün. Çoğu dijital olan gösterge paneli, alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidii, havalandırma ızgaraları arasına yerleştirilen dokunmatik ekran ve ince yapılı kumanda panellerinin tamamı bu modeli hatırlatıyor. 490 litre olarak açıklanan bagaj hacmiyse çok iç açıcı sayılmaz.

Motor seçenekleri henüz netlik kazanmayan otomobilde 2 litre hacimli benzinli ve Diesel ünitelerin görev yapacağı kesin. Yeni nesil, 1.5 litre hacimli benzinli motora da sahip olması beklenen Insignia’nın Avustralya’da satılacak olan ikizi Holden Commodore’da 3.6 litre hacimli bir v6 ünite de kullanılacak.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...