Dailymotion’a Erişim Engellendi

Share

Dünyanın en çok ziyaret edilen video servislerinden birisi olan Dailymotion’a erişim engellendi. Peki, Dailymotion için neden erişim engeli kararı alındı?

2005 yılında Fransa’da kurulmuş olan bir video barındırma servisi olan Dailymotion, son dönemde artan kullanıcı sayısı ile başarılı bir şekilde büyümeye devam ediyordu.

Geçtiğimiz günlerde bir hack saldırısına uğrayan video paylaşım sitesinden, 85 milyon kullanıcıya ait e-posta, kullanıcı adı ve şifre gibi bilgiler çalındı.

Bu üzücü olay tazeliğini korurken, akşam saatlerinden bu yana Dailymotion’a ulaşamayan kullanıcıları maalesef bir erişim engeli kararı karşılamaya başladı.

Dailymotion için erişim engeli kararı!

Ülkemizden Dailymotion’a erişilmek istendiğinde ‘ BAKIRKÖY 5. SULH CEZA HAKİMLİĞİ’nin 09-12-2016 tarih ve 2016/4465 sayılı kararı ile bu internet sitesine erişim engellenmiştir. ‘ şeklinde bir uyarı ile karşılaşılıyor.

16-12/09/vpvygz.jpg

Siteye erişimin neden engellendiği hakkında net bir bilgi bulunmazken, yorumların büyük bir bölümü özel hayatın gizliliğini ihlal eden bazı uygunsuz görüntülerin sitede yer alması nedeniyle bu kararın alındığı yönünde.

Dailymotion üzerinden embed kodları ile sitelere eklenen videolar sorunsuzca görüntülenmeye devam edilirken, engelin sadece TR uzantısı için gelmesi kullanıcıları bir nebze olsun sevindirdi.

16-12/09/basliksiz-2.jpg

Yani, dailymotion.com/tr yerine dailymotion.com/de gibi farklı bir ülke uzantısı ile video paylaşım sitesine ulaşabiliyorsunuz.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...