İş Yaşamında Kıyafetin Önemi

Share

Araştırmalara göre kişiler hakkındaki ilk izlenimler ilk 30 saniyede oluşuyor. Tarzınızı doğru belirlemek ve iş görüşmelerinde başarı için, stil danışmanı Burçak Ilıman’ın önerilerine kulak verin.
California Üniversitesi’nin araştırmasına göre, insanların kararlarında görme duyusunun ağırlığının yüzde 85 olduğu kanıtlanmış. İlk izlenim imajınızdır. O görüntü başka insanların kafasında sizi temsil eder. İmajınız kimliğinizdir. Kendinize olan özeniniz itibarınızı belirler. İş hayatında etkili ilişkiler kurabilme ve başarılı olabilmenin temelinde de bu yatar.

SADE AMA ÖZENLİ OLUN
Tercih edilen renk, model ve desen göz yormayacak, karşınızdakinin dikkatini dağıtmayacak, size odaklanmasını engellemeyecek şekilde seçilmeli.

HAREKETLER VE TAVIR GÖRÜNÜMÜ TAMAMLAR
İş dünyasında dış görünüm, kişilerin hem iş arkadaşlarına hem de müşterilerine karşı kendilerini sunuş biçimi açısından önemli bir ayrıntıdır.

AYAKKABI SEÇİMİ ÖNEMLİ
Yürümekte zorlanılan yüksek topuklular, burnu açık veya çok renkli ayakkabılar iş yaşamına uygun değil.

DOZU İYİ AYARLAYIN
Vücut uygunluğuna bakmadan moda takibi yapmak, kıyafetlerin ütüsüne özen göstermemek iş yaşamındaki profesyonel yaklaşıma uygun değildir. Dekolte, fazla takı ve ağır makyaj da iş yaşamındaki duruşu olumsuz etkiler.

İŞ YAŞAMINDA KOYU RENK KIYAFETLER TERCİH EDİLEBİLİR
Siyah, lacivert, gri tonlarda etek pantolon ve ceketler, iş kadını gardırobunun vazgeçilmez parçaları olmalı. Yine bu parçaları, içine giyilen farklı tonlarda (pul payet işlemeli olmayan) gömlek ve bluzlarla şık hale getirebilirsiniz.

Tercihiniz her zaman pamuklu ya da ipek gömleklerden yana olmalı. Yine iş kıyafetlerinizi, dikkat dağıtacak nitelikte olmayan aksesuarlarla renklendirebilirsiniz. Fular kullanarak da kıyafetlerinize hareket katmanız mümkün.

ELBİSELER DE ŞIK BİR İŞ KADINININ VAZGEÇİLMEZİDİR
Çok dar ya da bol olmayan özellikle diz hizasında giyeceğiniz elbiseleri eğer kolsuz ise güzel bir hırka veya ceket ile kombinleyebilirsiniz. Renk tercihinizi ise kışın koyu yazın pastel tonlardan yana kullanmalısınız.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...