Super Mario, Pokemon’a Fark Attı

Share

Super Mario Run daha ilk günden diğer bir Nintendo oyunu olan Pokemon Go’ya fark attı. Super Mario çılgınlığı şimdiden tüm dünyayı sarmış durumda.

Super Mario, Pokemon'a fark attı!

İki büyük Nintendo markası, iki dev mobil açılışı. Nintendo çok uzun yıllar mobil platforma direndikten sonra, aslında mobilin hakimi olabileceğini gösterdi. Pokemon GO aylar süren bir çılgınlığı tetiklerken, Super Mario Run şimdiden en çok konuşulan Oyun olmayı başardı.

Super Mario Run rekor kırdı

App Annie tarafından yayınlanan bilgilere göre, Super Mario Run şimdiden 3.5 milyon cihaza indirildi. İlk gün ise müthiş bir rekora imza atarak, 3 milyon cihaza yüklendi. Bu inanılmaz bir rakam olsa da sadece Amerika’yı kapsadığını belirtelim.

Pokemon GO ise Amerika’daki ilk gününde tam 900 bin kişiye ulaşmayı başarmıştı. Bu verilere göre, Super Mario Run, Pokemon GO’yu resmen üçe katlamış durumda.

Elbette sadece ilk gün için ve Amerika’yı baz alarak söylüyoruz. Apple veya Nintendo’dan gerçek rakamlar gelmeden, dünya geneli için bir fikir belirtmek güç.

15 Aralık’ta iOS için piyasaya sürülen Super Mario Run’ı ücretsiz olarak deneyebilirsiniz. İlk üç bölüm sonunda ise tüm oyuna 27 TL ödeyerek sahip olabiliyorsunuz.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...