Aşk Hayatınızı Ciddiye Alan Yaratıcı Projeler

Share

Aşk ilişkileri konusunda yapılan sosyal deneyler, konuyu mizahla harmanlayan zeki kampanyalar, Sevgililer Günü kampanyaları, sanat çalışmaları ve flört dönemindeki şiddete dair farkındalık yaratmayı amaçlayan sivil toplum kampanyaları ışığında 2016’da neler olup bittiğine göz atalım.

Sokak Sanatçısından GIF’le Erken Sevgililer Günü Armağanı

Hırvat sokak sanatçısı Lonac, erken Sevgililer Günü hediyesi olarak önce duvara kalp çizdi, sonra da onu canlandırdı. “Valentine’s GIF(T)” tanımlamasıyla tanıttığı işi GIF formatındaki bir Sevgililer Günü armağanı niteliğinde. Hiçbir aşamasında stencil (şablon) kullanmadan doğrudan duvar üzerine serbest stil çalışan sanatçı, bu anlamda da projesini tamamlamak için 12 kez aynı noktaya kalp çizmiş.

IKEA İlişkinizdeki Sorunları Çözüyor!

Evet aşk karmaşık bir his, bunu herkes bilir ama konu IKEA’ya gelince iş değişir. IKEA, günlük hayattaki küçük problemlere getirdiği yaratıcı çözümlerle hayatımıza girdi. Şimdi bu meşhur problem çözme yeteneğini bir de ilişkiler için kullanıyor.

Abuk Sabuk Konuşan Sevgiliyi Dürten Yeni Nesil Sevgili Bilekliği

Meyhanedeyiz.biz, Gidersin kampanyası, Kristal Elma Festivali’nde 1 büyük ödül, 8 kristal, 3 gümüş olmak üzere toplamda 12 ödül aldı. Kampanyanın projelerinden biri olan Yeni Nesil Sevgili Bilekliği masa altından dürtme ya da kaş göz yaparak derdini anlatmaya son veriyor. İhtiyaç anında bileklikteki ikaz düğmesine basılıyor, sevgili kendi bilekliğinden dürtülüyor ve hoop saçmalama anında bitiyor.

Sevgiliden Ayrı Dizi İzletmeyen Akıllı Yüzük

Sevgilinizin, beraber izlemeyi sevdiğiniz -ya da öyle sandığınız- favori dizilerinizin yeni yayınlanan bölümlerini sizden önce seyretmesi ve size bu konuda ihanet etmesi canınızı mı sıkıyor? Kampanyaların çoğunda aşkı yücelten dondurma markası Cornetto’nun “Love Should Last Longer Than One Season” (Aşk Bir Sezondan Uzun Sürmeli) söylemini taşıyan “Commitment Rings” (Bağlılık Yüzükleri) kampanyası, bu ihanete dayanamayan çiftler için biçilmiş kaftan.

Karaca’dan Sevgili Bulunca Değişenlere Tam Destek

Mutfak, sofra ve ev tekstil ürünleri markası Karaca, C-Section’la bir araya gelerek, sevgili bulduktan sonra bir takım davranışlarını değiştiren ve en yakın arkadaşlarıyla takılmaktansa sevgilisiyle vakit geçirmeyi tercih eden kadın ve erkeklerle ilgili keyifli bir kampanya hazırladı. Kampanya, “#sevgilibulunca arkadaşlarına elveda diyenler” başlığını taşıyor ve 3 reklam filminden oluşuyor.

Sevgililer Günü’ne Leziz Hediye: Doritos’larla Gül Buketi

Sevgililer Günü’nde sevdiğiniz insana ne alacaksınız? Çikolata mı, kitap mı yoksa bedenini tutturamadığınız bir kıyafet mi? Hiç riske girmeyip çiçek mi alacaksanız? BBDO Toronto’ya göre sevdiğiniz insana ketçaplı Doritos’lardan yapılmış bir demet gül hediye etmelisiniz. Böylece birlikte film izlerken de afiyetle yiyebilirsiniz.

Mor Çatı’nın Sevgililer Günü Mesajı

Kadınların flört döneminde fiziksel, cinsel ya da psikolojik şiddete maruz kalmasını “flört şiddeti” olarak tanımlayan Mor Çatı, son olarak Sevgililer Günü’nde aynı konuya dikkat çeken bir kampanya hazırladı. Vesaire reklam ajansının imzasını taşıyan görselde kadına şiddet, aşk tanrısı Eros ve bir kadının vücuduna saplanan “aşk” oklarıyla tasvir ediliyor.

Tatile Sevgilinizle mi Telefonunuzla mı Çıkmak İstersiniz?

Prezervatif markası Durex, TMW Unlimited’la birlikte, tatile çıkan çiftlerin birbirlerinin gözlerine mi yoksa akıllı telefon ekranlarına mı baktığını test eden #DoNotDisturb (Rahatsız Etmeyin) adında bir sosyal deney hazırladı ve baş başa vakit geçirmek, romantik bir kaçamak yaparak aşk hayatlarını canlandırmak isteyen çiftlerin çıktığı tatillerde aralarına giren teknoloji faktörünün etkisini ölçmek istedi.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...