Ferrari J50

Share

Ferrari’nin özel müşterileri için hazırladığı siparişle üretilen otomobiller marka tarihinde önemli bir yer kaplıyor. Markanın en önemli pazarlarından Japonya’da 50. yılını kutlamak için hazırladığı J50 de bu araçlara bir örnek.

Diğer birçok özel aracın aksine 10 örneği bulunacak olan otomobil 488 Spider temelleri üzerine geliştirilmiş olsa da dış tasarımdan bunu anlamak güç. Büyük bir ön panjur, splitter ve deflektörlere sahip olan otomobilin ön bölümünde ek hava çıkışları bulunuyor.

20 inç çaplı jantlar, ince farlar, şık bir şekilde tasarlanmış targa tavan, dörtlü LED stoplar, bombeli camla kaplanmış kaput ve bir çift büyük takla barı görünümü çok değiştirmiş. Otomobilde görev yapan difüzör ve egzoz çıkışları da yenilenmiş.

İç mekan tasarımı, daha sportif görünümlü koltuklar haricinde standart bir 488 Spider ile aynı olan otomobilde görev yapan çift turbo beslemeye sahip, 3.9 litre hacimli v8 motor da bu otomobilden tanıdık. Gücü 690 beygire yükselen ünitenin detaylı teknik verileriyse açıklanmadı.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...