Tim Cook, Donald Trump’la Görüşmesi Sebebiyle Açıklama Yaptı

Share

Donald Trump’ın toplantısına katılarak çalışanlarını hayal kırıklığına uğratan Tim Cook, şirket içinde özel bir mesaj yayınlamak zorunda kaldı.

ABD Başkanlık seçimleri sırasında Donald Trump özellikle teknoloji şirketlerinin çalışanları tarafından büyük tepki aldı.

Göçmenlere yönelik ağır sözler sarf eden ve yabancı düşmanlığı yapan Trump’a karşı nefret beslemeye başlayan teknoloji şirketlerinin çalışanları, Trump başkan seçildiğinde de büyük şok yaşadılar.

Genç teknoloji çalışanları rahatsız

Trump’ın geçen hafta bütün teknoloji patronlarını masasında toplaması ve patronların da bu toplantıya gitmesi çalışanları tam anlamıyla çileden çıkarttı.

Daha önce şirkette çıkan Trump kavgaları yüzünden insanların istifa ettiğine şahit olan Zuckerberg, yeni bir infiale neden olmamak için Trump’ın davetine katılmaya cesaret edemezken, seçim döneminde Trump ile şahsen kavga eden Amazon CEO’su Jeff Bezos’un bile gülümseye gülümseye davete katılması herkesi şaşırtmıştı.

Toplantıya ilk tepkiler ise Apple çalışanlarından geldi. Seçim döneminde, Hillary Clinton hükumetinde bakanlık görevine geleceği bile konuşulan Tim Cook’un, Trump’ın toplantısında hazır olması, Apple çalışanlarını fazlasıyla rahatsız etti.

Apple da dahil olmak üzere, teknoloji şirketlerinde çok fazla sayıda göçmenin çalıştığını da unutmamak gerekiyor. Trump’ın başkanlık koltuğuna oturduktan son insanların çoğunu ülkelerine geri göndermek gibi bir planı var.

Şirket içinde tartışmalar yoğunlaşınca Apple’ın patronu Tim Cook, şirketin iç haber bülteni Apple Web’de bir açıklama yapmak zorunda kaldı.

“Bağırarak sorunların çözülemeyeceğinin” altını çizen Tim Cook, dünyanın her yerindeki ülke yönetimleri ile iyi ilişkiler kurmak zorunda olduklarını vurguladı ve farklı dünya görüşlerine sahip olsalar da ABD yönetimiyle de kavgalı olamayacaklarını hatırlattı.

Bu açıklama Apple çalışanlarını sakinleştirdi mi, henüz bilinmiyor.

Tech Inside

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...