Stil Sahibi Olmak Ya Da Olmamak…

Share

Stil sahibi olmak konusunda fazla mı endişeleniyorsunuz?

ALICIA KEYS’İN #NOMAKEUP HAREKETİ HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?
A Bu harekete saygı duyuyorsunuz; ancak makyajsız dışarı çıkmaktan nefret ediyorsunuz. Kontur yapmadığınız günlerde kendinizi eksik hissediyorsunuz.
B Yüzünüzde volkanik patlamayı andıran bir sivilce çıkmadığı sürece fondötenden uzak durma taraftarısınız.
C Tüm bu şamatanın nedenini anlamıyorsunuz. Siz doğduğunuz günden beri bu hareketin en sıkı takipçilerindensiniz.

İNDİRİM GÜNLERİNDE NE YAPARSINIZ?
A Alışveriş merkezinin güvenlik şefinden aldığınız Segway’in üzerinde kapıların açılmasını beklersiniz. Süet ceketlerdeki büyük indirimi kaçırma şansınız yok!
B Öğleye doğru mağazaya uğrarsınız. Kalan kıyafetler arasından zevkinize en uygun olanları seçersiniz.
C Battaniyenin altında bir yandan akşam yemeğini fazla kaçırdığınızı düşünüp bir yandan da çilekli dondurmanızı kaşıklarsınız.

“BUNU NASIL GİYMİŞİM” DEDİĞİNİZ KIYAFETİNİZ:
A 2006 yılında giydiğiniz pembe, yünlü eşofman takımınız. Her ne kadar son dönemde yükselişe geçse de bu trendle yollarınız bir daha kesişmeyecek.
B Eski sevgilinizin evinin yakınlarında ona rastlamayacağınızı umarak giydiğiniz çorap ve terlik ikilisi.
C Sevgilinizin patronuyla tanışmaya giderken giydiğiniz Hawaii elbisesi. (Hayatta bundan daha doğru kararlar verdiğiniz olmuştu.)

SABAH KAHVALTISI İÇİN AYIRDIĞINIZ SÜTÜN SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ. YENİSİNİ ALMAYA GİDERKEN NE GİYERSİNİZ?
A Parlak Fenty Puma terliklerinizi giyip mor rujunuzu sürersiniz. Marketteki adam tam bir Rihanna fanı.
B Yüzünüzün yarısını kapatan güneş gözlüklerinizi ve babanızdan kalma cool şapkanızı takarsınız. Tanınmak istemediğiniz zamanlardaki vazgeçilmez tercihiniz bu.
C Üzerinize bir sabahlık geçirir ve sandaletlerinizi giyersiniz. Sabah saatlerinde üzerinizi giyinmeyi hatırlamanız bile mucize.

KÜÇÜKKEN BARBIE’LERİNİZİ NASIL GİYDİRİRDİNİZ?
A Çok şık. Hatta tarzlarını 90ların süper modellerine benzetmek için onlara küçük crop bluzlar dikmiştiniz.
B Üzerine sürekli bir şeyler döktüğünüz için tekrar tekrar yapmak durumunda kaldığınız kağıttan elbiseleri giydirirdiniz.
C Giydirmezdiniz çünkü Barbie’niz genellikle çıplaklar plajında Ken ile buluşmaya giderdi.

DEĞERLENDİRME

ÇOĞUNLUKLA A
PODYUMDAN ÇIKMIŞ GİBİ
Tam bir stil ikonusunuz. İnsanlar sürekli kıyafetlerinize iltifat etmek için sizi durduruyor. Eğer moda endüstrisinde çalışmıyorsanız ek iş olarak sektöre girmeyi düşünebilirsiniz. Açıkçası her yerde aynı moda blogger’larını görmekten çok sıkıldık. Ancak dikkat, ne giyeceğiniz konusunda düşünürken ajandanızın gerisinde kalmayın. “Ne giyeceğime karar veremedim” bahanesini kullanmanın limitleri var.

ÇOĞUNLUKLA B
YA HEP YA HİÇ
Bazı günler tam olması gerektiği gibi; bazı günlerse kimseyle karşılaşmak bile istemeyeceğiniz şekilde giyiniyorsunuz. Kendinize biraz daha şık kıyafetler alın. Tabii bu, zaman zaman salaşlığın dozunu kaçıramayacağınız anlamına gelmiyor. Sonuçta hepimiz insanız.

ÇOĞUNLUKLA C
KEYFİNE DÜŞKÜN
Sabahları uyandığınızda size en yakın kıyafetleri üstünüze geçiriyorsunuz. Ancak bu, Hawaii elbisenizi giydiğiniz zamanki gibi stil facialarına neden olabilir. Pazar günleri hafta boyunca ne giyeceğinizi planlamayı deneyin. Bu şekilde sabah koşturmacanızdan kıyafet sorununu çıkarıp tüm gün muhteşem görünebilirsiniz.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...