Suyun Üzerinde Koşan Atlar

Share

Bu Aralık ayında 61’incisi düzenlenen Arima Kinen için, etkinliği müjdeleyecek bir iş hazırlandı. Görsel tasarım stüdyosu WOW ve Epoch tarafından tasarlanan çalışma, bir su projeksiyonu çalışması…

Arima Kinen’in bir rüyanın çok ötesinde bir deneyim olduğu mesajını veren “Beyond the Dream”; atların estetik koşusunu suya yansıtarak büyülü bir görsellik sunuyor.
Suya projeksiyon anlamında dünyanın en büyük projelerinden biri olduğu söylenen çalışmanın videosu da geçtiğimiz günlerde halkla ilişkiler ajansı Material tarafından yayınlandı.

Nagano bölgesindeki Misuzu Gölü üzerinde çekilen video, gölün sisli ve ıssız atmosferinin yarattığı büyüyü devam ettiriyor. Filmde karanlık çöktükçe sağdan soldan atlar görünmeye başlıyor ve gölün yüzeyi üzerinde dört nala koşuyorlar. Atlar en sonunda ateşe dönüşüp, gün doğmadan gözden kayboluyorlar. Atların ihtişamı, zerafeti ve canlılığı su, ışık ve alevler aracılığıyla betimlenmiş.

İnsandan uzak, doğal bir ortam içinde sihirli bir estetik yaratılarak rüya duygusu pekiştirilmiş.

Filmin çekimi için 50 kişilik set ekibi -3 dereceye varan soğukta çalışmış. Çekimde dünyanın en büyük ekran sistemi (18m X 40 m) ve dronlar kullanılmış. Videoda hiç görsel efekt yok;, izleyeceğiniz her şey su damlacıkları, zerreler ve ateş kullanılarak gerçekten yaratılmış. Filmin süresi de Arima Kinen’e bir gönderme. 140 saniyelik film, Arima Kinen’deki rekorun süresine bir selam yolluyor.

Filmde su üzerinde koşan atlar, aynı zamanda dev su panelleri üzerinde su ışıklandırması olarak 19-25 Aralık arası Tokyo’da sergileniyor.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...