Galaxy S8’de 3D Touch Olabilir

Share

Samsung’un üstün özelliklere sahip olması beklenen amiral gemisi Galaxy S8 ile ilgili bilgiler gelmeye devam ediyor. Yeni bir iddiaya göre navigasyon tuşları 3D Touch benzeri bir işlevsellik kazanabilir.

Galaxy-s8-screen-Grab

Bloomberg, bu ayın başlarında Samsung Galaxy S8’de fiziksel ana ekran tuşunun kalkacağını belirten bir rapor yayınlamıştı. Bloomberg, Samsung’un bundan sonra tanıtılacak bütün amiral gemisi akıllı telefonlarında sanal bir ana ekran tuşu olacağını iddia etmişti. İddiya destek Android Police’den David Ruddock’tan geldi.

Kapasitif tuşlar değişiyor

Ruddock’ göre, Samsung, Galaxy S8’de kapasitif navigasyon tuşlarını kaldırmaya karar verdi. Şirket, ayrıca 3D Touch benzeri işlevselliğe sahip olan navigasyon tuşlarına geçiyor. Bu da Samsung’un basınca duyarlı bir ekran kullanacağı anlamına geliyor.

Ruddock, parmak izi okuyucunun cihazın ön kısmında olmayacağını iddia ediyor, ancak yeni yeri konusunda bir bilgi vermiyor. Synaptics, kısa bir süre önce akıllı telefonlar için ilk optik parmak izi tarayıcısını duyurdu. Bu Teknolojinin Galaxy S8’de kullanılması muhtemel.

Görünüşe göre Samsung, nihayet Android akıllı telefonlarındaki navigasyon tuşlarıyla ilgili düşüncelerini Google’ın görüşleri ile uyumlu hale getiriyor.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...