Masalların Yaşı Yoktur!

Share

Şimdilerde Montreal, Kanada‘da, yetişkinlerin de oyun oynamasına olanak tanıyan bir enstalasyon bulunuyor. Loop ismindeki bu ışık enstalasyonu, içine girip oturan ziyaretçilere 13 farklı masalı yaşatan 13 ayrı silindirden oluşuyor.

light-art-installation-101216-1127-01-800x400

Olivier Girouard, Jonathan Villeneuve ve Ottoblix tarafından yaratılmış bu silindirlerin her biri 2 metre genişliğinde. Birinin içine iki kişi oturup kolu ileri geri hareket ettirdiğinde, silindir dönmeye başlıyor.

masal-isik-enstalasyon-kanada-4

Bu esnada, bir masala dair 24 siyah beyaz fotoğraf da silindirin içinde dönmeye başlıyor ve hareket eden bir görüntü oluşturuyor. Kolu hareket ettirdikçe silindirden yayılan fon müziği, görüntünün yarattığı masalsı etkiyi tamamlıyor. Kolu ne kadar hızlı hareket ettirirseniz, silindir o kadar hızlı dönüyor

Silindir hızlandıkça görüntüdeki hareket ve müzik de hızlanıyor. Tıpkı bir zoetrop ya da bir müzik kutusu gibi…

masal-isik-enstalasyon-kanada-2

Loop, 29 Ocak 2017’ye kadar oyun oynamanın keyfini çıkarmak isteyen her yaştan ziyaretçiye açık.

masal-isik-enstalasyon-kanada-3

nolm.us

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...