Minyatür Dünyalara Açılan Kapılar

Share

Tayland’da düğün fotoğrafçılığı yapan bir işletme, evlenmeye karar veren çiftlerin son zamanlarda gözdesi haline gelmeye başladı. คนตัวเล็ก yani “Küçük İnsan” anlamına gelen bir isme sahip olan stüdyodaki fotoğrafçıların özelliği, çiftleri dev bir dünyada yaşayan minyatür figürlere dönüştürmesi.

Fotoğrafçıların her biri ortaya birbirinden ilginç birleşimler içeren, gelin ve damadın yan yana durduğu ve gülümsediği klasik düğün fotoğraflarına benzemeyen çalışmalar çıkarıyor.

Müşterilerle yapılan düğün öncesi ya da sonrası fotoğraf çekiminin tamamlanmasının ardından, çift Photoshop kullanılarak arka plandaki görüntüden ayrılıyor ve daha küçük boyutlara getirilerek arka plana tilt-shift efekti eşliğinde yeniden ekleniyor.

Ortaya çıkan minyatür sahnelerin hepsi farklı bir hikaye anlatıyor.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...