Suzuki Swift 2017

Share

Suzuki’nin B segmentinde sunduğu otomobil Swift yenilendi. Dördüncü nesil aracın görünümü eskisine oranla biraz daha yumuşarken özellikle güvenlik donanımında dikkat çekici artılar var.

Suzuki Swift 1

Önceden basına sızdırılan broşürleri nedeniyle sürpriz bir tasarıma sahip olmadığını söyleyebileceğimiz küçük hatchback daha yuvarlak hatlara sahip. Burun kısmı biraz daha sivri olan araçta önceden olduğu gibi dik bir A sütunu görev yapıyor.

Yan bölümde hafifçe şişirilen çamurluklarla birlikte siyah renkli A ve B sütunları dikkat çekerken arka kapı kolları C sütununun önüne alınmış. Daha oturaklı duran bir arka bölüme sahip olan Swift’te küçük stoplar ve yine tamponun ortasında yer alan sis farı kullanılmış.

Suzuki Swift 2

Sade sayılabilecek tasarım dilini iç mekanda da devam ettiren otomobilin küçük göbekli direksiyon simidi üç kollu tasarıma sahip. Sportif görünümlü gösterge paneli ve büyük bir dokunmatik ekrana sahip orta konsolun yanında dijital ekranlı klima kumandaları da hoş bir detay.

Suzuki Swift 3

Otomatik frenleme, adaptif hız sabitleme sistemi ve otomatik uzun farlara sahip olan yeni nesil Swift’in kaputu altında 1 litre hacimli, turbo beslemeli benzinli motorun yanında atmosferik emişli, 1.2 litre hacimli bir ünite de görev yapacak. 5 ileri vitesli manuel ve 6 ileri vitesli otomatik şanzımanların yanında sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla da satılacak olan araç önden veya dört tekerlekten çekişli olarak ısmarlanabilecek.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...