iPhone 8’in Ekranını Samsung Üretebilir

Share

Apple’ın 2017 yılında iPhone 8 ile birlikte AMOLED ekrana geçiş yapacağı ile ilgili bir çok iddia mevcut. Bu ekranı hangi şirketin üreteceği de yavaş yavaş netleşmeye başladı.

iphone-8-concept-15

Apple’ın 2017 yılında en azından bir modelde AMOLED ekrana geçeceği neredeyse kesinleşti. Bu ekranları Samsung’un üreteceği konusunda bir çok iddia mevcut.

DigiTimes’ın Tayvan tedarik zincirlerinden edindiği bilgiye göre Samsung AMOLED ekranların tedarikçisi olma konusunda yoğun mesai harcıyor.

Görüşmeler 1 yıldır sürüyor

Konu ile ilgili ilk söylentiler Nisan ayında Kore Herald sitesinden gelmişti. Siteye göre Samsung, Apple’ın 2017’de geçmeyi planladığı AMOLED ekranların tedarikçisi olmak için Ocak ayından beri Apple ile görüşmeler yapıyor.

16-12/29/iphone8-oled.JPG

Gelecek yılın iPhone’unun 4.7 inç, 5.5 inç ve 5.8 inç boyutlarında olacağı konusunda bir çok araştırma raporu ve analiz mevcut. Bu modellerden 5.8-inç olanın AMOLED ekrana sahip olacağı söyleniyor. 5.8-inç ekranlı modelin kavisli bir ekrana sahip olacağı iddiası doğru ise kullanım alanının 5.2-inç olması muhtemel.

Tedarik zinciri kaynaklarından gelen bilgilere göre Samsung, Apple için 20 milyon civarında AMOLED ekran üretirken 2019 yılına kadar bu rakamın 590 milyona çıkması bekleniyor. AMOLED ekranlar sayesinde daha parlak ve net ekrana sahip, enerji verimliliği yüksek iPhone’lar üretilebilecek.

DigiTimes raporunda Foxconn ve Pegatron’un da 2017 yılının diğer iPhone modelleri için Apple’ın diğer ekran ortakları arasında oldukları belirtiliyor. Wistron daha önce iPhone 5c ve iPhone SE ekranlarını üretmişti.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...