Serinletici Sinema Kulübü: Tangled

Share

Yılbaşının bize mucizeler getireceğine inanarak süsledik ağacımızı. Her yeri rengarenk ışıklarla donattık, yıldızlar kondurduk yanı başımıza.

Yeni güzelliklere adım atacağız zannederken yine karanlıklara gömüldük. Bir mum aramaya bile takatimiz yokken, karanlığın kimseye faydası olmayacağına kanaat getirdik ve karanlık bulutları bir nebze de olsun dağıtmak istedik. Birkaç güzel renk imdadımıza yetişiverdi.

Yüreğimizde hissettiğimiz acılara karşın umut dolu, hayal dolu, cesaret dolu bir film ile başlamak istedik yeni yıla. Serinletici Sinema Kulübü‘nde haftanın filmi Tangled, bizlere rengarenk bir masal anlatacak…

3909c4411529e37bdac687cbf39b7308

Bir varmış bir yokmuş…
Evvel zaman içinde büyük bir krallıkta, küçük bir prenses dünyaya gelmiş. Prensesin altın gibi saçları varmış. Saçları hem göz alıcı hem de sihirliymiş. Prensesin saçlarındaki sihir, kötü kalpli bir cadının gözünden kaçmamış. Cadının amacı hep genç ve güzel görünmekmiş. Bu nedenle de bir gece küçük prensesi kaçırarak arkasında gözü yaşlı bir anne ve baba bırakmış. O gün itibariyle kral ve kraliçe, her yıl prensesin doğum gününde dilek kandilleri uçurmuşlar gökyüzüne. Bir gün kızlarının onlara dönmesini dileyerek…

TANGLED_3978

Yıldızlı bir hayalin peşinde…
Aradan yıllar geçmişti. İki gün sonra 18 yaşına girecekti kayıp prenses Rapunzel. Bu kez cesaretini toplayacak ve annesi olarak bildiği kadına doğum günü dileğini söyleyecekti. Hayali, her sene doğum gününde ortaya çıkan yıldız ışıklarını görmekti. Bu, onun hayat amacı haline gelmişti. Kendini bildi bileli bu kuleye hapsolmuş halde yaşamıştı. Her gün uyanıp yemek yapıyordu, kitap okuyordu, temizlik yapıyordu, resim çiziyordu ve dışarı çıkmanın hayalini kuruyordu. Evet emindi, artık zamanı gelmişti. Ne yapıp edip dışarı çıkacak ve bu uçan ışıkların nereden geldiğini bulacaktı.

225d3433c63cf64ab8f9618bbb298389

‘Çapkın ve tehlikeli bir haydut’
Krallıkta ün salmış haydutlardan biriydi Flynn Rider. Çaldığı bir taç nedeniyle krallıktaki bütün askerler onun peşindeydi. Flynn ise onları atlatmaya çalışırken bambaşka bir dünya keşfetmişti. Rapunzel’ın kulesine giden gizli geçidi bulan Flynn, kuleye tırmanmayı başarmıştı. Karşısında ise hiç beklemediği bir şey buluvermişti: Karmakarışık sonsuz saçları olan bir kız.

tangled-c2a9-walt-disney

Flynn, Rapunzel üzerinde çapkın taktiklerini kullanmaya çalışmıştı; ama bilmediği şey Rapunzel’in hayalinin beyaz atlı bir prens olmadığıydı. O gökyüzüne doğru süzülen ışıklara dokunmanın peşindeydi. Komik olan şuydu ki, herkesin elinden kaçmayı başaran haydut Flynn, bir genç kız tarafından rehin alınmıştı. İşte harika bir maceranın temelleri böyle atılmıştı.

flynn_wantedposters-tangled-wallpaper

Hiçbirinizin hayali yok mu?
Rapunzel ve Flynn bir anlaşma yaptılar. Rapunzel adının ‘kandil’ olduğunu öğrendiği yıldız ışıklarını görecekti. Bunun karşılığında Flynn de saraydan çaldığı taca tekrar kavuşacaktı. Ama bilmedikleri bir şey vardı: Adına macera dedikleri bu zorlu yolculuk, onları birbirine fark edemedikleri şekilde bağlayacaktı.

gallery-1433348648-tangled-rapunzel-hair-flynn-rider

En iyisini bilir anneler. Böyle gelmiş böyle gider.
Flynn ve Rapunzel’ın macerası tüm hızıyla devam ederken ‘cadı anne’ de boş durmamıştı. Rapunzel’ın kuleyi terk ettiğini anlayan Mother Gothel, kızını(!), daha doğrusu gençliğini kaybetmemek için sinsi planlara koyulmuştu. Amacı Rapunzel’ın kalbinin kırılmasını sağlayarak, güvenli kulesine tıpış tıpış dönmesiydi.

Eğer insanlıktan umudu kesmiş olsaydık muhtemelen masalın sonu da böyle biterdi. Ama pek çok insanın içinde bir tutam ‘iyiliğin’ yeşerdiği düşünülecek olursa Mother Gothel denilen güzellik budalası, çok yakında dersini alacaktı.

tangled-mother

Yeni bir başlangıç…
Biraz başkaldırış, biraz macera dolu bir yolculuktu Flynn ve Rapunzel’ınki. Sonunda kötülerin cezasını bulduğu, iyilerin ise sonsuza dek mutlu yaşadığı türden.

Mazide ne olmuş olursa olsun, hayatınızda her zaman tertemiz bir sayfaya yer vardır. Bencil ve zalim dünyayı birkaç yıldız ışığı ile süslemek istemez miydiniz?

tangled-007

Tek amacı hayaline kavuşmak olan Rapunzel’dan ilham alın ve ömrünüzün her anını karşı koymakla geçirin. Kötülüğe ve karanlığa savaş açın. Unutmayın, her şey yoluna girecek.

Hayallerinizin gerçek olması dileğiyle, iyi seyirler!

Serinletici Sinema Kulübü Puanı:

Fragman için:

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...