iPhone 7, Instagram’da Bir Adım Önde

Share

Instagram kurucu ortağı Mike Krieger, iPhone 7 ve 7 Plus için Instagram’daki yeni özelliği duyurdu. iPhone 7 kullanıcıları, diğer modellere göre daha iyi fotoğraflar paylaşabilecek.

iphone 7 kamera

Apple’ın iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modelleri için yaptığı en son duyurulardan biri geniş renk aralığında fotoğraf ve video kayıt özelliği olmuştu. Wide Color Capture adı verilen bu özellik, Instagram tarafından da desteklenecek.

Instagram’ın kurucu ortağı ve CTO’su Mike Krieger, yaptığı açıklamada; Instagram kullanıcısı iPhone 7 ve iPhone 7 Plus sahiplerinin, telefonlarının kamera kapasitesinden tamamen yararlanabileceklerini, Instagram’ın son güncellemesiyle beraber Wide Color Capture desteğini sunmaya başladığını belirtti.

Bunun yanında kullanıcılar, Apple Live Photos modu açıkken çektikleri fotoğrafları Boomerang’a dönüştürebilecek.

Krieger’ın Twitter’daki kısa açıklamasına göre Instagram’ın geniş renk yakalama desteği neredeyse tüm kullanıcılara aktarıldı ve uygulamanın son güncellemesinden bu yana yavaşça kullanıcılar tarafından kullanılmaya başlandı.

Özellikle iPhone 7 Plus’ın optik zoom ve portre modu destekeleyen çift kamerasıyla beraber, Instagram’ın iPhone 7 modellerine verdiği ek destekle, Instagram’da iPhone 7 kullanıcıları, diğer kullanıcılarına göre çok daha kaliteli fotoğraflar paylaşabilecekler.

Bakalım Apple ile Instagram’ın arasında esen sıcak rüzgarlar, bizlere ne gibi iyileştirmeler olarak geri dönecek?

Shiftdelete

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...