Romantik Bir Balayı İçin Tercih Edebileceğiniz 7 Yer

Share

1. Güney Pasifik’te Fransız Polinezyası’nda bulunan Bora Bora adasını romantik bir balayı için tercih edebilirsiniz. Egzotik bir havaya sahip olan ada, tertemiz kumsalı, yemyeşil ormanları ve masmavi okyanusu ile balayı çiftlerinin her zaman tercihi olmayı başarıyor. Adadaki çoğu lüks otelin bungalov evlerinin zeminleri ise okyanusun kristal mavisini görmek için camdan yapılmıştır.

anniversary-packages

2. Paris, her ne kadar ışık şehir olarak anılsa da romantizmin şehri olarak bilinir. Eiffel Kulesi’ne çıkarak, Seine Nehri kıyısında yer alan banklarda oturarak veya şık Fransız restorantında mum ışığında akşam yemeği yiyerek romantik bir tatil geçirebilirsiniz.

3. Deniz ile gökyüzünün buluştuğu noktalardan biri olan Santorini Adası, yazın gideceğiniz balayı için doğru tercih olacak. Gündüzleri kiraladığınız özel villanın havuzunda güneşin tadını çıkarırken, geceleri ise batan güneşin gökyüzünde yarattığı turuncu ve kırmızı renk şölenini izleyerek yemek yiyebilirsiniz.

4. Amerika’nın Georgia eyaletinin güneydoğu kesiminde yer alan Savannah kenti, balayınız için farklı bir rota olabilir. Viktorya mimarisinin hakim olduğu kentteki parkları ziyaret edebilir ya da şehir merkezine sadece 30 dakika uzaklıkta yer alan Tybee Adası plajlarında gün batımını izleyebilirsiniz.

5. Venedik‘in romantik bir tatil için vazgeçilmez noktalardan biri olduğu tartışılmaz. Eski mimarideki yapılar, keşfedilesi sokaklar, kanallar ve şık kafeleri arasında romantik bir balayı tatili geçireceğinize emin olun.

6. Eğer içkinizi içip lezzetli yemekler yemeyi hayal ediyorsanız Bordeaux‘ya bir göz atın. 18. yy’dan kalma olan Bardeaux’da hem tarihi hissedip hem de bölgenin Bordelaise sos gibi geleneksel zengin tatlarını tadabilirsiniz.

 border=

7. Kanada’da yer alan Quebéc şehrinin eski taş evlerinin ve dar sokaklarının arasında sakin bir balayı geçirebilirsiniz. Kışın karda yürüyüş yaparken yazın da şehirdeki Terrasse Dufferin’da piknik yapabilirsiniz.

 border=

Instyle

 

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...