İntikam iyi hissettiriyor

Share

ABD’deki Kentucky Üniversitesi’nden bilim insanları, kendisine kötülük yapan birinden intikam almanın insanı iyi hissettirdiğini açıkladı.

ASHLEY MADEKWE, NICK WECHSLER, CONNOR PAOLO, GABRIEL MANN, EMILY VANCAMP, CHRISTA B. ALLEN, MADELEINE STOWE, JOSH BOWMAN, HENRY CZERNY

Sonuçları Psychological Society dergisinde yayınlanan araştırmaya göre, bir kişi tarafından zarar görmüş biri, söz konusu şahıstan daha sonraki süreçte intikam aldığında kendisini çok daha iyi hissediyor. Araştırma ekibinin başındaki Profesör David Chester, intikam duygusunun her insanın iç dünyasında ‘az’ ya da ‘çok’ bir miktarda bulunduğunun altını çizdi.

‘BUNU İNTİKAM OLARAK ADLANDIRMASANIZ BİLE…’

Chester, “Araştırma sonuçlarımız intikamın kişiyi mutlu ettiğini açıkça ortaya koyuyor. Bunu intikam olarak adlandırmasanız bile; kişi, kendisine kötü davranan birine aynı şekilde karşılık verdiğinde kendini iyi hissediyor” diye konuştu.

Sputniknews

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...