Volkswagen’in İkonik Modeli Geri Dönüyor

Share

Volkswagen, I.D. Buzz isimli yeni prototipiyle, 1950’lerde üretime başlanan efsanevi Camper modelini yeniden canlandırıyor.

20130604_154409

ABD’de düzenlenen Detroit Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkan model, Volkswagen’ın “Aile boyu Golf” konsepti “I.D’den sonra MEB platformu kullanan 2. modeli olacak.

Retro tasarımla yeni nesil çevreci teknolojinin bir araya geldiği modelde elektrikli motor kullanılacak.

Hava soğutmalı motor Klasik Camper’larda arkada yer alırken, I.D. Buzz’da 2 ayrı elektrikli motor yer alacak. Akslar üzerinde yer alan motorlar 359 beygir gücünde olacak ve Avrupa testlerine göre yaklaşık 600 kilometre menzile sahip olacak. I.D. Buzz’ın bataryaları, yaklaşık yarım saatte yüzde 80 oranında doluyor.

Camper Geri Dönüyor

Ön ve arkada LED ışıklandırmaların yer aldığı modelde 22 inç’lik alaşım jantlar da yer alıyor. Koltuklarının açısı değiştirilebilen modelde kaldırılabilir bir masa da yer alıyor. Volkswagen’ın 2022 yılında satışa sunulması planlanıyor.

Karnaval

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...