ABD Ordusundan “Drone Sürüsü”

Share

ABD ordusunun geliştirdiği sürü drone sistemi hakkında önemli bir test videosu yayınladı. Yüzlerce mikro drone’un sürü halinde hareket ettiği yeni sistem cephede kullanılmaya bir adım daha yakın.

drones

ABD ordusunun bir süredir üzerinde çalıştığı sürü drone sistemi hakkında yeni gelişmeler var.

Yüzlerce mikrodrone’un aynı anda tek bir hedefe yönlendirildiği sistemin test videosu internette yayınlandı.

Yüzlerce mikro drone

Bir F18 savaş uçağından havaya bırakılan Perdix ismi verilen 100 mikrodrone, bir avuç büyüklüğünde ve yarım kilo ağırlığında tasarımdan oluşuyor.

Perdix drone’ları uzaktaki bir operatörün komutlarıyla hep birlikte farklı noktalara hareket ediyor ve farklı görevleri yerine getirebiliyor.

Daha önce Call of Duty gibi video Oyunlarında veya Matrix gibi filmlerde gördüğümüz ve bilimkurgu öğesi olarak kullanılan sürü halindeki mikro drone’ların ilk kez görüntülenmesi, ABD’nin drone’ları cephe hattında kullanmasının da yakın olduğun düşündürtüyor.

Sürü halinde hareket eden mikro drone’lar için düşünülen ilk görev, düşman hava savunma sistemlerini devre dışı bırakmak.

İşte sürü drone’lar hakkında yayınlanan test videosu:

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...