İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz

Share

Görmezden geldiğiniz her şey, hayatta bir dönem sahip olduğunuz ancak gelecekte kendinizin bile unutacağı yok olmuşluklara sürükler sizi…

BANNER SONf

Sadece bir sesti duydukları. Neden kaçmaları gerektiğini bile anlamadılar ve hayalimizde can bulan bir kulede tırmandılar da tırmandılar ondan kaçmak için. Önce feda ettikleri sadece daralan evleri ve oda sayılarıymış gibi geldi. Sonrasında bazı eşyaları da geride bıraktıklarını hatırladı “güçlü” dedikleri zayıf hafızaları.

Devamındaysa birkaç dost kayboluyormuş gibi geldi ama zaten önemsizdi onlar. Aile içindekilere sıra geldiğindeyse yok olmuşluk sorgulatmayacak kadar kabul görmüştü. Tek başına bir savaşçı kalana, aslında bütün oyun boyunca itilip kakılan, bir şekilde o çileyle hayatta kalıp o son savaşçıyı da yok edene kadar.

11

İnsanlığın içine düştüğü durumu tek bir kelime etmeyen karakterle tasvir eden bir oyun İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz. Arkaplanda konuşup anı kurtarmaya, kendini her şeyin yolunda olduğuna ikna etmeye çalışanlara inat darp edildi, aşağılandı ve yok sayıldı insanlık. Belki ayağa kalkacak cesareti yoktu ama gerçeğin en büyük yansımasyıdı o.

Salondan çıkıp yağan yağmura baktığında belki çok kişi fark edemedi ama yok olan, dışarıdan yediği baskılarla alanı daralanın bizzat kendisiydi. Yerden yükseldikçe ölüme bir adım daha yaklaştığını ve daracık pencereden atlamaktan başka çaresi kalmadığını fark ettiğinde çok geç olacak mıydı?

02

“Tiyatro eşittir komedi” modundan çıkamayıp hayatı inkar ederek kendi yok olmuşluğunda gülecek tepki arayanlara belki. Üzerinde biraz düşünebileceklereyse bir başyapıt, muhteşem bir farkındalık sunuyor Reha Özcan, Ayşe Lebriz Berkem, Selin İşcan, Nihat Alpteki, Tuba Karabey ve Dilhan Naz Özgülüş’ten oluşan İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz ekibi.

Yolunuz oyunla kesişecek kadar şanslıysanız, şu ana kadar kaybettiklerinizi ve gelecekte elinizde neler kalacağını (daha doğrusu kalmayacağını) çıkacaksınız keşfe.

Sonunda elinizde kalacak olan yok olmuşlukta, alt katlarda kalmanız dileği ile…

06

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...