La La Land (Aşıklar Şehri) Hakkında Her Şey

Share

2016 sonunda vizyona giren La La Land (Aşıklar Şehri) yılın filmi olma yolunda ilerliyor. Eleştirmenler ve izleyicilerden tam not alan film Oscar’ın habercisi sayılan Altın Küre’den 7 ödülle ayrıldı. İşte La La Land filmiyle ilgili her şey.

la-la-land-5

Film, romantik müzikal komedi türünde

La La Land’i Damien Chazelle yazdı ve yönetti. Filmin prömiyeri 31 Ağustos’ta Venedik Film Festivali’nde yapıldı.

7 dalda Altın Küre’ye layık görüldü

la la land (1)

Film, Oscar’ın habercisi olarak kabul edilen Altın Küre’ye damgasını vurdu. En iyi erkek oyuncu, en iyi kadın oyuncu, en iyi müzikal / komedi, en iyi yönetmen, en iyi senaryo, en iyi film müziği, en iyi şarkı dallarında olmak üzere toplam 7 dalda ödül kazandı.

Aldığı ödüller

Toronto Uluslararası Film Festivali’nde Halkın Seçimi Ödülü’nü kazandı. Ayrıca Amerikan Film Enstitüsü (AFI) tarafından Yılın En İyi 10 Filmi içinde gösterildi.

Filmin konusu

la la land (2)

Hayatlarında yön bulmaya çalışan iki tutkulu insan Sebastian ve Mia’nın yolları, Los Angeles’ta trafiğin sıkışık olduğu bir gün kesişir.

Her ikisi de sanat tutkunu olan bu iki insan, hayallerini gerçekleştirme yolunda düşe kalka ilerlemektedir.

Sebastian gelenekseksel jazzın kolonlardan yükseldiği bir kulüp açma hayalinde, Mia ise kafesinde çalıştığı film platosunda kendine uygun tüm oyunculuk seçmelerine katılarak bir rol kapma telaşındadır.

Bu iki insanın kalpleri birbiri için atmaya başladığında ortaya çıkan manzarayı hayat şartları bozacak, onları yavaş yavaş hayallerinden uzaklaştırmaya başlayacaktır.

Başrol Oyuncuları

Emma Stone

la la land (3)

Kariyerine 2004’te başlayan Stone, 2012’den sonra çıkışa geçti. 2012’de, Örümcek Adam serisinin yeniden çekilen filmi, İnanılmaz Örümcek Adam’da oynadı. 2013’te Gangster Squad’da başrol oynadı ve animasyon filmi The Croods’taki Eep karakterini seslendirdi. Stone, İnanılmaz Örümcek Adam 2’de Gwen Stacy rolünü tekrar canlandırdı. 2015 yılında Woody Allen’la ikinci projesi olan Aloha filminde yer aldı.

Ryan Gosling

la la land (4)

1997’de Frankenstein and Me filmiyle sinemaya adım atan kanadalı oyuncu, The Notebook, Half Nelson ve Cinayet Gecesi filmlerindeki rolleri ile tanınıyor.

CNN

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...