Audi SQ5

Share

2017 Detroit otomobil fuarında tanıtılan güçlü SUV modelleri arasında bir de Audi bulunuyor. Geçtiğimiz yıl yeni nesil örnekleri tanıtılan Q5’in en güçlü versiyonu olan SQ5 organizasyonda sergilendi.

Audi SQ5 1

Audi’den beklediğimiz gibi çok dikkat çekici bir görünüm sunmayan otomobilin tamponları aşağıya doğru uzarken kromajlı bölümler istek üzerine siyah olarak da sunuluyor. 20 inç çaplı jantlar opsiyonel olarak 21 inç çaplı olarak da alınabilirken arka tampon içerisine gizlenen egzoz çıkışları şık görünüyor.

Audi SQ5 2

Ön aksta kullanılan fren diskleri 350 mm çaplı olan SQ5’in iç mekanında, S-Line paketli Q5 modellerinde sunulandan fazla aksesuar bulmak zor. Bununla birlikte etrafa serpiştirilmiş S logoları yaşan bölümüne özel bir hava vermiş.

Audi SQ5 3

Kaputu altında aşırı beslemeye sahip, 3 litre hacimli bir v6 motor bulunan SQ5, 350 beygir güç, 500 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla 0’dan 100 km/s sürate 5.4 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati 250 km/s.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...