Samsung Galaxy S8 Beklentileri

Share

Note 7 fiyaskosundan sonra Samsung, belki de Galaxy S9’da kullanacağı teknolojileri bu telefonda birleştiriyor.

Samsung-Galaxy-s8

Sürekli eleştirdiğimiz Samsung’un arayüzü olan Touchwiz artık tarihin tozlu sayfalarında kalacak. Bazı bilgilere göre Samsung Experience 8 isimli yeni bir Android arayüzü duyuracak. Yeni nesil mobil yongalar ile daha iyi uyumlu olarak tasarlanacağı söylenen bu arayüz, cihazın daha kararlı bir performans sağlayacağını işaret ediyor.

Yeni 10nm Finfet işlemcisiyle gelecek olan cihaz, yüzde 27 daha performanslı yüzde 40 daha az enerji tüketecek. Bazı kaynaklara gore Samsung’un S8’de kullanacağı bu yeni işletim sisteminin yapılan Antutu testlerinde adeta müşterisinin cebini boşaltıp, hiçbir yenilik üretemeyen iPhone 7’ye göre çok daha başarılı sonuçlar elde ettiği söyleniyor.

Ekran oranı nerdeyse çerçevesiz gelecek olan telefonun yüzde 90 ekran seklinde olacak. 5.5 inc’lik S7 edge ile aynı boyutlarda gelecek olan telefonun, çerçeve aralıkları düşürüldüğü için yaklaşık 6 inc’lik ekrana sahip olması bekleniyor.

En heyecanlandıran haber ise “home” tuşunun artık kullanılmayacak olması. Bunun yerine mobil sektörde yeni bir çağ açmak isteyen firma, ekranın altına yerleştireceği sensör ile parmak izi tarayıcısı (fingerprint) ile karşımıza çıkacak. Bu haber Apple fanboylarını çok üzeceğe benziyor.

Zaten hali hazırda piyasadaki en iyi telefona sahip olan Samsung, rakibini ciddi anlamda zor durumda bırakacak gibi görünüyor. Büyük bir ihtimalle 2017 Nisan ayında tanıtılacak olan S8’in, iPhone 7 ile değil, 7 sonrası çıkacak iPhone modelleriyle karşılaştırılması daha mantıklı olacak.

Ekşi Sözlük / Aloha Martini

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...