Soğuk Havalarda En Etkili 10 Bitki Çayı

Share

Bitki çaylarının buharının sinüs ve ciğerleri rahatlattığını vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Hazal Çatırtan, ılık çayların da boğaza iyi geldiğini belirterek “İçilen çayın içeriği bağışıklık sistemimizi güçlendirip gripten korunmamızı ya da gribin oluşturduğu öksürük, mide şikayetleri, halsizlik gibi yan etkilerin azaltılmasını sağlar” açıklamasında bulundu.

1_d

Kuşburnu Çayı: Bağışıklık sistemini güçlendiren bir yapısı vardır. Hastalıklara karşı direnci artırır ve C vitamini deposudur. Günde 2-3 fincan kadar tüketmekte fayda var.

Ekinezya Çayı: Bağışıklık sistemini güçlendiren bir diğer çaydır. Üst solunum yolu enfeksiyonlarından korunmak için de düzenli tüketimi yardımcı olur. Her gün 2 fincan kadar içebilirsiniz.

Hibiskus Çayı: İçeriğindeki antioksidanlar ve C vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendirir, bedeni rahatlatır. Hastalıklardan korunmak için günde maksimum 3 fincana kadar içilebilir.

Ihlamur Çayı: Buharı burun tıkanıklığını açmaya, çayı ise boğaz ağrısını, öksürüğü azaltmaya yardımcı olur. Ağrı ve iltihap giderilmesinde de kullanılabilir.

Adaçayı Çayı: Üst solunum yolu enfeksiyonlarında ve gribe bağlı mide sorunlarında kullanılabilir.

Papatya Çayı: Boğaz ağrılarını gidermede ve vücudu sakinleştirmede yardımcıdır. Uyumaya yakın içildiğinde vücudun dinlenmesi ve sağlıklı bir uyku uyunmasına yardımcı olur.

Zencefil Çayı: Soğuk algınlığı ve öksürüğe iyi gelir. Gribe bağlı oluşan mide sorunlarının giderilmesinde de zencefilden yardım alabiliriz. Limonla iyi bir ikili olduklarını da unutmamak lazım.

Tarçın Çayı: Soğuk algınlığı semptomlarını azaltmakta ve boğaz ağrısını gidermekte etkili bir çaydır.

Nane Çayı: İçeriğindeki mentol ile gribin neden olduğu boğaz ağrısı, bulantı, burun tıkanıklığı gibi durumların çözümünde etkilidir.

Karanfil çayı: Gribe bağlı solunum ve mide problemlerinin çözümünde yardım alacağımız çaylardan biridir.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...