Çocukluk Hayallerinden Vazgeçmediler!

Share

Her çocuk gibi onlara da bir zamanlar “Büyüyünce ne olmak istiyorsun?” diye soruldu. Pilot, balerin ve hatta DJ olmak isteyeni bile vardı. Zaman geçip de hayat çocukluk planlarının hunharca dışına çıkınca onlar da başka başka şeyler oldular. Şimdi 70 yaş üzeri yaşlılar olsalar da küçüklük hayallerini bir türlü unutamadılar.

cocukluk-hayali-yaslilar-get-old-2

Hollanda‘daki GetOud kuruluşunun kurucuları Marion Duimel ve Ingrid Meijering bu fikirden yola çıkarak çok duygusal bir çalışmaya imza attı. 70 yaş üzerindeki kişilere, çocukken hangi mesleği yapmanın hayalini kurduklarını sordular.

cocukluk hayali yaslilar get old 1

Aldıkları cevaplara göre gerekli malzemeler ve gezici bir fotoğraf stüdyosunu sırtlanıp yaşlıları ziyarete gittiler.

cocukluk hayali yaslilar get old 3

Ardından her yaşlı çocukken hayalini kurduğu mesleğin kılığına girdi ve ortaya bu dokunaklı fotoğraf serisi çıktı. Portreler, kişilerin hikayelerini ve gerçek hayatta ne işle meşgul olduklarını da yazan bir kitapta toplandı.

cocukluk hayali yaslilar get old 4

cocukluk hayali yaslilar get old 5

cocukluk hayali yaslilar get old 6

cocukluk hayali yaslilar get old 7

cocukluk hayali yaslilar get old 8

cocukluk hayali yaslilar get old 9

cocukluk hayali yaslilar get old 10

cocukluk hayali yaslilar get old 2

cocukluk hayali yaslilar get old 11

nolm.us

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...