Erkekler, çekici kadınların yanında neden garip davranır?

Share

İngiltere’den Stirling Üniversitesi‘nin yaptığı araştırmada kur yapma sırasında erkek ve kadının sesinde meydana gelen değişimler incelendi. İngiliz ve Çek, 110 heteroseksüel bireyle yapılan çalışmada kadınların ve erkeklerin çekici bulduğu ve çekici bulmadığı kişilerle konuşurken seslerinin nasıl olduğu karşılaştırıldı. Buna göre İngiliz ve Çek erkeklerin çekici buldukları bir kadınla konuşurken sesleri monotonlaşıyor.

Araştırmanın başında olan Juan David Leongómez’e göre kur yapma hali erkek için bir ikilem. Çünkü erkekler bir yandan maskülen bir sese sahip olmak istiyor -ki bu da daha kalın bir sesle konuşmak demek-. Diğer yandan aşırı maskülenlik agresif olmak ve her kadınla beraber olmak gibi imajların uyanmasına sebep oluyor. Hal böyle olunca erkek ne yapacağını bilemiyor. Hem maskülen hem iyi bir baba, iyi bir eş olabileceğini göstermeye çalışan erkeğin sesi monoton bir hal alıyor.

419875

Araştırmada ayrıca İngiliz erkeklerin ses kaydı Çek kadınlara ve Çek erkeklerin sesleri de İngiliz kadınlara dinletiliyor. Kadınlar bilmedikleri bir dilde konuşan bu erkeklerin, kur yaptığı kadınla konuşurkenki seslerini daha çekici bulduklarını söylüyorlar. Yani monoton ses işe yarıyor. Araştırma gösteriyor ki flört halindeki bir insanı değişen vücut dili, saçıyla oynaması, göz teması kurmasının yanı sıra monotonlaşan sesinden de anlayabilirsiniz!

nolm.us

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...