‘Çok Çirkinim, Ölmek İstiyorum’

Share

14 yaşından beri “çok çirkin olduğuna” inanarak yaşayan Alanah Bagwell (20), 3 kez kendini öldürmeye kalkıştı.

Çok çirkinim, ölmek istiyorum (1)

Genç kadın, yaşadığı “beden dismorfik bozukluğu” nedeniyle bedenindeki ufacık bir kusuru bile aşırı derecede abartıyor, insanların görünüşüne dair yaptığı olumlu yorumlara da inanmıyor.

Bagwell, hastalığın etkisiyle günde 200’den fazla selfie çekip en güzelini bulmaya çalışıyor. Makyaj için ise günde 4 saatini harcıyor.

Çok çirkinim, ölmek istiyorum (3)

Küçükken okula gittiğinde insanların ona bakıp bakmadığını sürekli olarak kontrol ettiğini, kendisi hakkında konuşup gülüştüklerini düşündüğünü söyleyen Bagwell, bu yüzden 3 kez yüksek dozda ağrı kesici alarak intihara teşebbüs etmiş.

Bagwell’in rahatsızlığını kötüye götüren şeylerden biri de kendini sürekli olarak sosyal medyada gördüğü yaşıtlarıyla kıyaslaması olmuş.

Bilişsel davranış terapisi uzmanı Rob Willson, “beden dismorfik bozukluğu”nun genetik ve sosyal pek çok sebebi olabileceğine dikkat çekiyor.

Çok çirkinim, ölmek istiyorum (2)

BBC Four’un “No Body’s Perfect” programı kapsamında beden dismorfik bozukluğuyla ilgili farkındalık yaratmak üzere kamera karşısına geçen Bagwell, şimdi üniversitede psikoloji okuyor.

Amacının ise aynı rahatsızlıktan mustarip insanlara yardım etmek olduğunu belirtiyor.

CNN

Sinem Bekler

Çeşitli gazetelerde muhabir olarak çalışan Sinem, yayıncılığın geleceğini online medyada görmesiyle son dönemdeki çalışmalarını bu yöne kaydırmaktan bir an bile kuşku duymadı. İşletme Bölümü mezunu olan Sinem, kültür sanat dünyasıyla da yakından ilgileniyor ve kendini tam bir başak kadını olarak nitelendiriyor.

You may also like...