Apple, Touch ID’den Vaz Mı Geçecek?

Share

Apple, parmak izi okuyucusu Touch ID yerine farklı teknolojilerle karşımıza çıkabilir. İşte, KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo tarafından ileri sürülen son iddialar.

Gelecekteki iPhone modelleri ile ilgili olarak yepyeni iddialar, KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo’dan geldi. Peki, Kuo’nun iOS cihazlardaki Touch ID parmak izi okuyucu hakkındaki beklentileri neler?

Touch ID yerini yeni bir biyometrik teknolojisine bırakabilir!

Ming-Chi Kuo, iPhone akıllı telefonlarda Touch ID parmak izi okuyucunun yeni bir biyometrik tanımlama teknolojisine bırakacağı ileri sürmüş durumda. Buna sebep olaraksa, cihaz tasarımlarındaki çerçeve gereksinimi azaltmak gösteriliyor.

Apple tarafından neredeyse çerçevesiz bir iPhone modeli sunulabilmesi için şirketin, şu anki Ana Ekran düğmesi altında yer alan Touch ID sensörünü değiştirmesi gerektiği vurgulanmakta. Bunun yerineyse ekranın altında yer alacak yeni bir optik sensör kullanılması gerekiyor. Hatta buna ek olarak daha fazla güvenlik için, yüz tanımlama için de ek bir sensör kullanımının yerinde olacağı görüşü hakim.

Kuo, Apple’ın başvurduğu biyolojik tanımlama patentlerini göz önünde bulundurduklarında, yüz tanımlama teknolojisinin iris tanımlamaya göre daha ağır bastığını belirtiyor. Öte yandan bu teknolojisinin de belirli zorlukları mevcut. Bunlara örnek olaraksa; algoritma, donanım tasarımı ve doğrulama ile onaylama için veritabanı inşası gösteriliyor. Bu anlamda Apple’ın parmak izi sistemini tamamen bırakmak yerine, yüz tanımlamayla tamamlaması gerektiğinin altı çiziliyor.

Kuo, yeni ekran altı optik sensörlerin gelişiminin hala erken aşamada olduğunu ve teknolojinin bu yılın iPhone modellerine yetişmeyeceğini iddia ediyor.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...