Zamanı Söyleyen Kokular

Share

Alman tasarımcı Patrick Palcic, saat formuna yeni bir deneyim kazandırıyor. Bakır yüzey şeklinde tasarlanan yapının yüzeyinde 12 adet küçük delik bulunuyor. Her delik bir saati temsil ediyor ve o saate geldiği zaman farklı koku yayıyor. Her saatte bambaşka kokular yayılıyor. Böylece kokuya göre zamanı tahmin etmiş oluyorsunuz.

7464866945885e967e50482.14138084

Bakır yüzeyin arkasına yerleştirilen mekanizma sayesinde, küçük deliklerden kokular yükseliyor. Zamanın bir kimliği ortaya çıkmış oluyor.

IMM Cologne 2017’de sunulan bu çalışma, bir saati özelleştirmek için oldukça etkileyici görünüyor.

Bakır çanak yavaşça dönüyor ve böylece damlaların yüzey üzerinde iz bırakması sağlanıyor. Parfüm, kokunun buharlaşması için bakır yüzey üzerinden damlatıyor. Ayrıca metali oksitleyerek yüzeyde daha açık işaretler bırakmasını sağlıyor.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...