Mutluluğun formülü avokado!

Share

Avokado yapısında çok fazla sayda tekli doymamış yağ asitleri bulunur.

Avokado A, C, ve E vitaminleri bakımından zengindir. Ayrıca; lutein ve glutathion gibi antioksidanlar içerir. Fosfor, magnezyum, potasyum, kalsiyum, demir ve çinko minerallerinden de oldukça zengindir. Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger avokadonun; besin değeri açısından beslenmemizde bulunması gereken çok özel bir sebze olduğunu belirtiyor.

Sliced, mashed and whole avocado

125 gram avokado ortalama 250 kaloriye sahipken; 0.5 gram karbonhidrat, 2 gram protein ve 29 gram yağ içerir. Diyette avokado kullanılmasının kan kolesterol seviyesini düşürdüğü, HDL’yi arttırıp, LDL ve trigliserid seviyesini düşürdüğü yazılan bilimsel çalışmalarda görülmüştür.

Kabızlığa karşı da etkili olan ve bağışıklık sistemini güçlendirici özellikleri bulunan avokado, içeriğindeki güçlü antioksidanlar sayesinde vücuttaki toksinler ile savaşarak, yaşlılığa yol açan zararlı maddeleri yok eder.

Ayrıca seratonin hormonu salgısında görev alır. Yani mutlu hissetmemize katkı sağlar.

Women’s Health

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...