Büyükler için Küçük, Küçükler için Büyük Anlar

Share

Sosyal medya; sosyal deneyleri seviyor, güçlü bir iç görü sunan sosyal deneyler paylaşım rekorları kırıyor. Durum böyle olunca markalar da sıklıkla sosyal deney yolunu tercih ediyorlar. MullenLowe İstanbul da deterjan markası OMO için anne-babaları düşündürecek bir sosyal deneyle karşımızda.

Happy family of three having fun outdoor.

Deneyde önce anne-babaları görüyoruz. Çocuklarıyla birlikte en mutlu olduğunuz anı hatırlamaları isteniyor. Pek çok anne-baba; aldıkları büyük hediyeleri, çocuklarıyla gittikleri özel bir yeri, çıktıkları tatili anlatıyor, yapılan büyük jestleri vurguluyor. Sonra çocuklar çağrılıyor ve aynı soru onlara da soruluyor. Çocuklar tahmin edileceği üzere, büyük jestleri değil; anneleriyle oynadıkları yemekçilik oyununu, bir sabah yapılan omleti, babayla paylaşılan özel anları hatırlıyor. Hediyeler, tatiller, tabletler değil; büyüklerin aklında yer bile etmeyen küçük anlar.

yjrtk

Film, büyükler için küçük anların, küçükler için en büyük anlar olduğu hatırlatmasıyla biterken, hayatta esas önemli olanın ne olduğunu da vurgulamış oluyor. Yıllardır “kirlenmek güzeldir” diyen ve çocukların kirlenerek öğrendikleri anların değerini vurgulayan OMO, bu anların çocuklar için ne kadar önemli olduğunu anne ve babalara bir kez daha kanıtlıyor ve onları #anıbiriktir etiketiyle anı biriktirmeye davet ediyor.

bigumigu

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...