Google Pixel 2, Su Geçirmez Olacak

Share

Google Pixel’in piyasaya sürülmesinin üzerinden birkaç ay gibi bir süre geçti. Google’ın gerçek anlamdaki ilk akıllı telefonu olan Pixel, satış rakamlarında istediği başarıyı yakalayamadı. Sıradan tasarımı nedeniyle diğer cihazların arasından sıyrılmakta zorlanan cihazın iddialı olduğu belki de tek alan kamera oldu. Google Pixel 2 ile ilgili ortaya çıkan ilk iddia, cihazın sıkça eleştirilen bir eksikliğinin düzeltileceğini gösteriyor.

Yeni nesil amiral gemisi telefonların neredeyse tamamı suya dayanıklılık özelliğiyle geliyor. Hatta genelde bu türde yenilikleri yapmak için bir süre bekleyen Apple bile suya dayanıklılığı kullanmaya başlamış durumda. Böyle bir ortamda ilk akıllı telefonunu çıkaran Google, maalesef Pixel’de IP67 veya IP68 sertifikasına sahip bir suya dayanıklılık sunmamıştı. Bu özelliği pas geçmesi cihazın eksi hanesine yazılmıştı.

9to5Google’ın tutarlı sızıntılarla bilinen isminin aktardığı bilgiye göre Google Pixel 2’de kesinlikle suya dayanıklılık özelliğine yer verilecek. Google Pixel’in geçen yıl suya dayanıklılık ve gelişmiş kamera arasında seçim yapmak zorunda kaldığı ve tercihini kameradan yana yaptığı belirtiliyor.Bu yıl ise suya dayanıklılık ile eksiklerini kapatacağı ifade ediliyor. Google Pixel 2’nin hangi su geçirmezlik sertifikasına sahip olacağı henüz bilinmiyor. Cihazın diğer teknik detayları, çıkış tarihi ve fiyatıyla ilgili bilgilerin önümüzdeki aylarda netleşeceği düşünülüyor.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...