Sony, MWC 2017’ye 5 Yeni Modelle Mi Geliyor?

Share

Akıllı telefon pazarında rekabetin arttığı her geçen gün Apple ve Samsung‘un yanına yaklaşmak için arka sıralarda da ciddi bir “savaş” yaşanıyor. Pazar payını artırmak adına her yeni tanıtım organizasyonunda farklı bir adımla karşımıza çıkan Sony, bu yılki MWC‘de de farklı projeler içerisinde gibi gözüküyor. Yakın geçmişte Z ailesini sonlandırarak X serisiyle yoluna devam eden Sony, isim değişikliğine karşın tasarımsal olarak devrimsel bir yeniliği sunmamasından ötürü yine eleştirilere maruz kalmıştı. Bugünse markanın önümüzdeki ay Barselona‘da kapılarını açacak olan MWX 2017‘de beş adet yeni model tanıtacağı iddia ediliyor.

İddiaların merkeziyse Sony’in anavatanı Japonya. Sızıntıların yer aldığı haberde tanıtılacak beş yeni modelin resmi isimleri yer almazken kod adlarıyla birlikte detaylı teknik değerlere yer veriliyor. Listenin başında gücünü Snapdragon 835‘ten alan en az 4 en fazla 6 GB LPDDR4 RAM, Sony IMX 400 kamera ve 5.5 inç (3840×2160 çözünürlük) büyüklüğünde ekrana sahip “Yoshino” yer alıyor. İkinci sırada yer alan “BlancBright” kod adına sahip cihazın; Snapdragon 835 veya 635, 4 GB RAM, IMX 400 kamera ve 5,5 inç büyüklüğünde Quad HD ekrana sahip olduğu belirtiliyor.

Serinin üst segment üyelerinin ardından orta segment olarak nitelendirebileceğimiz “Keyaki” ve “Hinoki” olarak belirtilen cihazlardaysa; MediaTek‘in Helio P20 işlemcisinin görev yapacağı belirtiliyor. Ekran büyüklükleri 5 ve 5,2 inç olan bu seçeneklerde RAM boyutları 3 ve 4 GB, hafıza seçenekleri 32 ve 64 GB, kamera özelliklerininse 23 MP arka 16 MP ön (Keyaki), 16 MP arka 8 MP ön (Hinoki) olduğu iddia ediliyor. Ailenin en küçük üyesi olduğu söylenen “Mineo” ile ilgiliyse herhangi bir teknik detay verilmiyor. Bu sızıntının ardından ortalık biraz daha hareketlenirken Sony’in başarısındaki kilit noktanın tasarım ayağında olduğunu da kabul etmemiz gerekiyor. Japon devinin yeni adımlarını bizlere önümüzdeki günler gösterecek.

Sumaho, SlashGear, Log

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...