Avustralya Açık Erkeklerde Federer Şampiyon!

Share

Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık’ta tarihi karşılaşma. Tenisin efsaneleri 35 yaşındaki Roger Federer ile 30 yaşındaki Rafael Nadal arasındaki inanılmaz maç nefes kesti. Sporseverlerin uzun süredir hayalini kurduğu ve büyük çekişme içinde geçen maçı Roger Federer 3-2 kazandı. Federer’in 18 grand slam zaferini kazandığı maç yaklaşık 4 saat sürdü.

1 Set: Federer hızlı başladı

Tenisin yaşayan efsanesi Roger Federer 34 dakika süren ilk seti 6-4’le aldı.

2. Set: Nadal eşitliği yakaladı

Nadal 2. sete hızlı başladı, 2. oyunda servis kırdı. Büyük çekişmeye sahne olan 3. oyunu alan isim Nadal oldu. Rafael Nadal 4. oyunda da servis kırdı. Roger Federer 5. oyunda servis kırdı ardından kendi servisine tutundu. Nadal 7. oyunu hızlı bitirdi, 8. oyunu Federer aldı. Rafael Nadal 9. oyunda fırtına gibi esti. Nadal 42 dakika süren 2. seti 6-3’le alarak maçta durumu 1-1’e getirdi.

3. Set: Federer fırtına gibi esti

3. sete hızlı giren isim Roger Federer oldu. Federer 2. oyunda servis kırdı. Federer 41 dakika süren 3. seti 6-1’le aldı.

4. Set: Nadal geri döndü

Nadal servis kırdığı 4. seti 6-3 kazanarak maça denge getirdi. Maçta durum 2-2’ye geldi. Kazanan son sette belli olacak.

5. Set: Finale gelindi-inanılmaz anlar…

5. sete Nadal servis kırarak başladı. 6. oyunda bu kez Federer servis kırdı, durumu 3-3’e getirdi. Kendi servisine de tutunan Federer, müthiş bir düellonun yaşandığı 8. oyunda servis kırarak durumu 5-3’e getirdi. Federer maçı 6-3’le aldı.

Sporseverler merakla bekliyordu

Kariyerinde 17 grand-slam zaferi bulunan Federer ile 14 grand slam şampiyonluğu yaşayan Nadal arasındaki ezeli rekabet, final turunda uzun zamandır yaşanmadı. Tenisseverelr uzun süredir, sakatlıklarla boğuşan, dönem dönem yaşa bağlı performans sıkıntıları yaşayan Federer ve Nadal arasındaki maçın hayalini kuruyordu.

Erkeklerde dünya 1 numarası Murray, 2 numarası Djokovic, 3 numarası Raonic’in, kadınlarda dünya 1 numarası Kerber’in elendiği turnuvada müthiş dörtlü Serena ve Venus Williams kardeşler ile Federer ve Nadal fırtına gibi esmiş finale yükselmişti. Serena Williams dün kardeşi Venus Williams’ı yenerek şampiyon oldu. Tenisin ‘Ekselansları’ olarak anılan yaşayan efsanesi 35 yaşındaki Roger Federer, ezeli rakibi, bir diğer efsane Nadal ile finalde karşılaşıyor. Dev maç TSİ 11.30’da başladı ve Eurosports 1’den canlı olarak ekranlara geliyor.

Modern tenis tarihinin iki önemli ismi, 8 yıllık aranın ardından Avustralya Açık finalinde yeniden karşı karşıya geliyor. Taraflar arasında 2009 yılında oynanan son Avustralya Açık finalini, Federer’i 3-2 yenen Nadal kazanmıştı.İki yıldız tenisçi arasındaki son grand slam finali ise 2011’de Fransa Açık’ta yaşanmış ve Nadal, rakibini bu kez 3-1’lik skorla geçerek kupaya uzanmıştı. Taraflar arasındaki 13 yıllık rekabette, Nadal’ın üstünlüğü bulunuyor. Tarafların birbirleriyle oynadıkları 34 maçın 23’ünden Nadal, 11’inden ise Federer galip ayrıldı.

Kimleri elediler?

Federer, Avustralya Açık’ta daha önce Berdych (10) ve Nishikori’yi (5) elemişti. Roger Federer çeyrek finalde, dünya 1 numarası Mischa Zverev’i 3-0’la geçerek yarı finale yükseldi. Grand Slam kariyerinde 41. kez yarı final oynayan Federer’in rakibi dünya 4 numarası İsviçreli vatandaşı Stan Wawrinka oldu. Federer yarı finalde de vatandaşı Wawrinka’yı geçerek finale yükseldi.

Nadal, tenisin yükselen yıldızı, genç rakibi Zverev’i mağlup ederek 4. tura yükselen taraf oldu. Nadal, Fransız rakibi dünya 6 numarası Gael Monfils’i 3-1 mağlup ederek, çeyrek finale çıktı. Çeyrek finalde dünya 3 numarası Kanadalı rakibi Milos Raonic’i 3-0 mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı. İspanyol tenisçi yarı finalde dünya 15 numarası Bulgar Grigor Dimitrov’u çekişmeli geçen maçta 3-2 yenerek finale çıktı.

Son maçı Federer almıştı

Son yıllarda sakatlık sorunlarıyla boğuştukları için eski performanslarından uzaklaşan iki tenisçi arasındaki son maç ise geçen yıl İsviçre’nin Basel kentinde oynanmıştı. Bu müsabakada rakibini 6-3, 5-7 ve 6-3’lük setlerle 2-1 yenen Federer, galibiyete uzanmıştı.

Rafael Nadal: Bir daha finalde karşılaşacağımızı…

Nadal, uzun bir aradan sonra İsviçreli rakibiyle karşılaşacak olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirmişti. Yaşanan sakatlıklar nedeniyle geçtiğimiz sezonun hem kendisi hem de Federer için zor geçtiğini ifade eden Nadal, birkaç ay önce Federer ile yaşadığı ilginç bir olayı paylaştı. Ekim ayında, doğduğu şehir Monacor’daki tenis akademisinin açılışına Federer’in de davetli olarak geldiğini belirten Nadal, “Akademi açılışında Roger’ın yanımda olması muhteşem bir jestti. Herkes için çok duygusal bir andı ve ben o günü asla unutmayacağım. O dönemde ikimiz de sakatlıklar sebebiyle uzun süre kortlardan ayrı kalmıştık. Şunu söyleyebilirim ki, o günün şartlarında bir daha herhangi bir finalde karşılaşma şansı bulacağımızı düşünmüyorduk.” dedi.

Daha önce Federer’le yaptığı 34 maçın 23’ünü kazanan ve Avustralya Açık’ta oynadıkları 3 maçtan da galip ayrılan Nadal, geçmiş maçların bugün için bir önemi olmadığı görüşünde. Federer’le uzun zamandır karşılaşmadığını hatırlatan Nadal, “Oynayacağımız maç geçmiştekilerden tamamen farklı olacak. Roger ve ben farklı oyun tarzlarına sahip iki tenisçiyiz. Aramızdaki maçları özel kılan şey de, bu iki farklı oyun tarzının çarpışması.” ifadelerini kullandı.

Federer-Nadal maç biletleri kara borsaya düştü

Maç öncesi biletler de karaborsaya düştü. Resmi sitede 413 ile 662 dolar (1600-2600 lira) arasında değişen maç biletleri kısa sürede tükenirken, biletler karaborsaya düşmesinin ardından 26 bin 450 dolara (102 bin lira) kadar alıcı buldu. Karaborsacıların çeşitli internet sitelerinden satışa çıkardığı biletlerin ortalama fiyatı ise 10 bin dolara (39 bin lira) kadar ulaştı.

T24

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...