Pazartesi Sendromundan Kurtulmak Sizin Elinizde!

Share

Meselelere pazar gününden müdahale ederek pazartesi sendromu derdini kolaylıkla atlatman mümkün.

1- Tüm haftayı planlayın

tumblr_oc07lpivnP1udqbqpo3_1280

Hafta içerisinde yapacağın işleri önceden planlaman, yapacağın işleri unutmanın önüne geçmekle kalmayacak, aynı zamanda sana güzel bir perspektif kazandırarak zorlukları kolaylıkla aşman konusunda sana yardımcı olacak. Toplantılar, yemeklerin ya da ev işlerin olabilir; planlayacaklarını en iyi sen biliyorsun.

2- İş yapmayın

Evet, hafta içi için plan yapman biraz iş yapmak gibi duruyor. Fakat bunun haricinde hafta sonu evinde asla ofis işi yapmamalısın. Cumartesi ve pazar günleri rahatlamalı ve enerjini tekrar toplamalısın. E-maillerine pazartesi günü bakmaya başlarsın.

3- Güzel şeyler yapın

Yapacağın şey seni şöyle ya da böyle tatmin etmeli. Yoga, meditasyon, yürüyüş ya da köpeğini gezdirmek olabilir. Tüm bu aktiviteler, gerçek seni ifade etmeni sağlayacaktır. O yüzden hafta sonunda mutlaka kendin için bir şeyler yapmalısın.

4- İyi bir uyku çekin

Tüm o stresli günlerin öncesinde berbat bir uyku saklı olabilir mi? Hiç de mantıksız gelmiyor. Pazar günü güzel bir uyku çekmen, yeni haftaya enerjik başlamanı ve tüm hafta boyunca dikkatini muhafaza edebilmeni sağlayacak.

5- Pazar gecesi alkol almayın

Pazar günlerinde partilemek mi? Bir daha düşün. Bir kadeh alkol sınırın olsun. Alkol meselesini asla abartmamaya çalış. Pazartesi sabahları zaten yeterince kötü. Haftaya akşamdan kalma olarak başlamak istemezsin değil mi?

Women’s Health

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...