Ölmenin En Çevreci Yolu: Nissan Leaf Cenaze Aracı

Share

Hayatınız boyunca çevreci bir insan olduysanız bu tam size göre bir veda!

Birleşik Krallık’ta ölürseniz, Leverton & Sons sizi elektrikli bir cenaze aracıyla mezarlığa ulaştırabilir. Özel olarak dönüştürülmüş olan Nissan Leaf normalde tabutu taşımak için ilginç bir araç olsa da, özellikle çevreye duyarlı bir insanı bu şekilde uğurlamak onun için mükemmel bir son yolculuk olabilir.

İngiltere’de Brahms Electric Vehicles adlı firma, Nissan Leaf’i cenaze aracına dönüştürüyor. Aracın yan bölümünün büyük kısmını şeffaf bir panel kaplıyor ve yas tutanlar tabutu kolaylıkla görebiliyor. Tabut taşımak için eklenen güverte, hemen hemen aracın tüm uzunluğunu kullanıyor, hatta sürücünün yanına kadar uzanıyor. Bir tuşla, tabutun bulunduğu bölüm aşağı ve yukarı hareket ettirilebiliyor. Güvenlik, muhtemelen bir cenaze aracında düşündüğünüz son şeydir, ancak bu araç aynı zamanda oldukça güvenli.

Green Car Reports’a göre, Brahms üç adet Leaf cenaze aracı üretti ve bunlardan ikisini sattı. Şirket, Nissan’ın elektrikli aracını değiştirerek, otomobili cenaze aracı formunda daha ucuz maliyete getirerek daha uygun fiyata sattı.

Brahms, tabutu daha çevreci bir şekilde taşımayı planlayan ilk şirket değil. Geçen yıl, bir Hollandalı firma da modifiye edilmiş bir Tesla Model S ile cenaze töreni düzenlemişti.

Green Car Reports, Leverton & Sons, Brahms Electric Vehicles, Moror 1

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...