Apple’ın Kazancına iPad Sekte Vurdu

Share

Piyasaya sürdüğü yeni cihazlarla adından bolca söz ettiren Apple‘ın 2017’nin ilk çeyreğindeki kazancı belli oldu. iPhone satışlarında yeni bir rekor kıran firma iPad konusunda ise bekleneni alamadı.

Bu verilere göre Apple yılın ilk çeyreğinde 75,9 milyar dolar gelir elde etti. Bu kazancın 17,8 milyar doları da kar olarak yansıdı. Şirketin kazancının bu denli artmasında en büyük rolü iPhone satışları üstlendi. Özellikle yakın zamanda piyasaya sürülen iPhone 7 ve iPhone 7 Plus oldukça fazla ilgi gördü. Ancak paylaşılan verilere bakıldığında bu kazancın çok daha fazla olabileceği görülüyor. Gelire en büyük sekteyi vuran ise iPad oluyor.

Apple’ın açıklamasına göre 2017’nin başında 13.1 milyon iPad satıldı. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde iPad satışları 16.1 milyon civarındaydı. Bu da aradan geçen bir yılda iPad’lere olan ilgide yüzde 22 azalma olduğunu ortaya koyuyor. Doğal olarak bu durum kazanca da yansıyor. 2016’nın ilk çeyreğinde tablet satışları 7.1 milyar dolar kazandırmıştı. Şimdi bu gelir 5.5 milyar dolara düştü.

Rakamlar bu düşüşü net bir şekilde ortaya koysa da, satış listesini de baz almak mümkün. Geçtiğimiz sene iPhone’un ardından iPad’in en fazla satılan ürün olduğunu görüyorduk. Bu yıl ise iPhone, Mac ve diğer servislerin de gerisine düşüyor.

Her ne kadar tabletlere olan ilgide ciddi bir düşüş söz konusu olsa da, Apple CEO’su Tim Cook, iPad’in parlak bir geleceği olduğunu düşünüyor. Onun ne kadar haklı olduğunu zaman gösterecek.

VentureBeat, Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...