Titanic II, 2018’de Suya İniyor

Share

1912 yılında, henüz ilk seferindeyken batan ve 1514 kişinin öldüğü Titanic tekrar inşa ediliyor.

titanic ii

Birkaç başarısız denemenin ardından 2012 yılında, maden zengini Avustralyalı milyarder Clive Palmer, Blue Star Line isimli cruise şirketiyle işbirliği yaparak geminin replikasını yapmak üzere harekete geçtiğini duyurdu. O gün bu gündür, Titanic II‘nin yapım sürecine dair sessizlik korunuyordu.

Geçtiğimiz günlerde Clive Palmer, geminin 2018 yılında suya ineceğini açıkladı. Blue Star Line‘ın web sitesinde yeni Titanic’in tasarımına dair fikir verebilecek bu görseller yer alıyor. 1912’de denize inen ilk Titanic’in iç tasarımını neredeyse birebir hayata geçiren Titanic II, konuklarını 100 yıllık bir zaman yolculuğuna çıkaracakmış gibi olacak.

2018’de yolculuğuna başlayacak Titanic II, elbette günümüz teknolojisine uygun şekilde yapıldı. Tahliye prosedürlerinden navigasyon ve radar sistemine kadar her şey bugüne ait. Fakat gemiye dair dedikoduların, “Ya tekrar batarsa?” fantezilerinin de ardı arkası kesilmiyor. Bununla beraber, biletler henüz satışa çıkmasa da, geminin yolcusu olabilmek için Blue Star Line’a £640,000 teklif eden birinin olduğu söyleniyor.

Nolm, CNN

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...