Facebook, 2 Milyar Kullanıcıya Koşuyor

Share

Şüphesiz sosyal medyanın en fazla tercih edilen platformu olan Facebook bu sene de büyümeyi sürdürdü. 2016‘nın dördüncü çeyreğine dair verileri açıklayan mecranın kazancında da ciddi bir artış görülüyor.

Facebook’un yaptığı resmi açıklamayla birlikte 2016’nın son çeyreğinde ne kadar yeni kullanıcı kazanıldığı, en büyük kazancın hangi alandan elde edildiği ve mecranın değer artışı net bir şekilde ortaya koyuluyor. Üstelik açıklanan veriler beklentilerin çok üstüne çıkmayı da başarıyor. Paylaşılan bilgilere baktığımızda Facebook’un bu dönemdeki gelirinin 8.81 milyar dolar olduğunu görüyoruz. Üstelik bunun 8.6 milyar dolar gibi çok büyük bir kısmı da reklamdan elde ediliyor. 3.57 milyar dolar olarak açıklanan kar da 2016’ya göre yüzde 128 artış gösteriyor.

Facebook’un COO’su Sheryl Sandberg‘in açıklamasına göre internet trafiği ve dolayısıyla reklamcılığı mobile kaymaya devam ediyor. Mecranın reklamcılıktan elde ettiği gelirin yüzde 84’ü mobil trafiğe dayanıyor. Bu alanda da yüzde 4’lük bir artış gözlemleniyor.

Son olarak Facebook’un güncel kullanıcı sayısı göze çarpıyor. 2016’nın son çeyreğinde aylık 1.86 milyar aktif kullanıcı olduğu görülüyor. Sadece son üç ayda 72 milyon yeni kullanıcının kayıt yaptırdığı dile getiriliyor. Böylece Facebook’un bir sonraki hedefi olan 2 milyar kullanıcıya sandığımızdan çok daha yakın olduğu net bir şekilde anlaşılıyor. Mecranın bu kilometre taşını ne zaman geride bırakacağını hep birlikte göreceğiz.

DigitalTrends, Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...