İlk Özel Uzay İstasyonu Kurulacak

Share

ABD’nin Houston şehrinde faaliyetlerini sürdüren Axiom Space şirketi ilk özel Uluslararası Uzay İstasyonu’nu kurmak için çalışmalara başladı. NASA’nın da desteğini alan proje kapsamında kurulacak istasyonda resmi astronotlar ve araştırma yapmak isteyen bireyler faaliyetlerde bulunabilecek.

İlk modülleri 2020 yılında uzaya gönderilecek olan istasyon, 2024 yılına kadar parça parça birleştirilerek kendi imkanlarıyla uzayda durabilecek donanıma sahip olacak. Uzay keşifleri ve deneyler için kullanılması planlanan istasyonun, uzay turizmi için de kullanılması hedefleniyor.

Bilindiği üzere Uluslararası Uzay İstasyonu’nda bulunan bir astronotun günlük maliyeti yaklaşık 7.5 milyon dolar. Oldukça fazla olan bu rakam, yeni kurulacak istasyonla beraber çok daha aşağı çekilmiş olacak.

Haber Uzay

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...