Seat Ibiza 2017

Share

B segmentinde işler kızışıyor. Ford’un yeni nesil Fiesta modelinin ardından şimdi de Seat’ın küçük hatchback modeli bu boyutta otomobil arayanların işini zorlaştırmaya geliyor. İspanyol markanın tasarım anlamında aldığı yol dikkat çekici.

İlk bakışta küçültülmüş bir León’a benzetebileceğimiz Ibiza’nın önden görnümü gerçekten de büyük kardeşini andırıyor. LED farlar ve dik yerleşime sahip sis farları sportif bir görünüm sunarken yanda dikkat çeken karakter çizgileri arkada yine küçük tutulan stoplarla birleşiyor. FR paketinde sunulan dörtgen çift egzoz çıkışı sportif görünümü pekiştirmiş. Ayrıca jant çapları da 18 inçe kadar çıkıyor.

İç mekanda yeni nesil Seat ve Škoda modellerinin izlerini görmek mümkün. Direksiyon simidi ve gösterge paneli tanıdıkken ön bölümü boydan boya geçen göğüs farklı renklerde alınabiliyor. Havalandırma ızgaraları köşeli tasarıma sahip olsa da tam otomatik klima kumandaları ve dokunmatik ekran biraz daha yumuşak hatlara sahip.

Eskisinden 2 mm kısa ve 1 mm alçak olan Ibiza’nın asıl farklılığı 87 mm artan genişliğinde. İz genişlikleriyle beraber 2.564 mm’lik aks mesafesinde de 95 mm’lik artış yaşanmış. İç mekanda her köşede genişleme yaşayan otomobilin bagaj hacmi de ciddi bir büyüme görerek 355 litreye ulaşmış.

Kaput altında tanıdık motorlar sunan Ibiza’nın sahip olduğu 1 litre hacimli TSI ünite 95 ve 115 beygir güç üretebilirken daha fazla performans isteyenler için sunulacak 1.5 litre hacimli TSI motor 150 beygir güç üretecek. 1.6 litre hacimli Diesel 80, 95 ve 110 beygir güç üretebilen seçeneklere sahip olacak. Şanzımanlarsa beklendiği gibi 5 ve 6 ileri vitesli manuelle 7 ileri vitesli DSG.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...