Barselona’da Yapmanız Gereken 5 Şey

Share

Gaudi’nin şehri olarak bilinen Barselona… Bu şehre geldiniz ya da geleceksiniz. Mutlaka yapın dediklerim işte bu listede.

barcelona-spain

1- Barri Gotic ve El Born sokaklarında kaybolmak

el born barri gotic

Barselona’da en sevdiğim iki mahalle olan Barri Gotic ve El Born kaybolmak için en doğru  yerler. Şehrin en güzel aynı zamanda sakin yerlerinden bu iki mahalle. Buralarda başı boş halde dolaşıp o güzel sokakların fotoğraflarını çekmek için mutlaka yarım gününüzü ayırın. Harita veya telefon kullanmayın. Sokakların akışına bırakın kendinizi.

2- 7 Portes’de Paella yemek

7 Portes2

Kesinlikle yapılması gerekenler ve yenilmesi gerekenler listesinde ilk sırada olmalı. Paella nedir derseniz, İspanyolların en ünlü yemeklerinden biri. Bir tür pilav ama soslu ve yöresine göre deniz ürünlü,tavuklu,etli,jambonlu. Fakat şöyle bir şey var ki Paella her yerde yenmez. Yani her mekanın Paellası maalesef güzel olmaz. Fakat küçük bir araştırma sonucu en doğru adresin 7 Portes olduğunu göreceksiniz.

Ben özellikle Karışık deniz ürünlü Paella’yı tavsiye ediyorum. Ayrıca oturduğunuz masanın ismine dikkat edin çünkü her masaya orada oturan ünlü kişilerin ismi verilmiş. Örneğin benim masamda Che Guevara oturmuş.

Kesinlikle gitmeden önce rezervasyon yaptırın!

3- Gaudi’nin ünlü eserlerine aşık olmak

Barselona deyince aklımıza gelen kişilerden biri Gaudi. Gaudi’nin Barselona’ya sağladığı eserler saymakla bitmez. Ama en ünlülerinden Casa Batllo, Casa Mila, La Sagrada Familia ve Park Güell mutlaka gidilmesi ve görülmesi gereken eserler arasında.

4- La Sagrada Familia’nın önünde fotoğraf çekilmek

La sagrada familia1

Gaudi’nin ünlü eserleri arasında belirttiğim meşhur La Sagrada Familia’nın önünde fotoğraf çekilmeden dönmek olmaz. Bu artık bir turist klasiği… Hala bitememiş olan bu eserin önünde fotoğraf çektirmenin dışında içini ziyaret edip sadece 2 kulesine, Nativity ve Passion’a çıkabilirsiniz. Bunun için daha önceden online olarak bilet almanızı tavsiye ederim.

5- Tapas&Sangria gecesi yapmak

Ciudad Condal

İspanya’ya gelip Tapas yeyip yanında Sangria içmeden dönmek olmaz. Tapas ve Sangria ne diyecek olursanız, Tapası küçük küçük kanepeler gibi düşünebiliriz. Sangria ise kırmızı şaraplı, meyveli bir kokteyl. Bu lezzetleri yemek için bir çok seçenek var. Ama özellikle gidilmesi gereken yerler arasında Ciudad Condal ve Txapela bulunmakta.

uplifers.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...