Google Pixel Üretiminin Sonlandırıldığı İddia Edildi

Share

Google tarafından büyük ümitlerle piyasaya sürülen ve daha 1 yaşını bile doldurmayan Pixel serisi üretiminin sonlandırıldığına dair iddialara şirket açıklık getirdi.

Google Pixel ve Pixel XL akıllı telefonların üretiminin sonlandırıldığına dair ortaya atılan iddialar ortalığı karıştırdı. Peki, iddiaların kaynağı neydi ve Google’ın konuyla ilgili açıklaması ne oldu?

Reddit’teki bir başlık, Pixel ve Pixel XL üretiminin sonlandırıldığı konusundaki iddiaların başlangıç noktası oldu. Bir tüketici ile TELUS adlı telekomünikasyon şirketi arasındaki bir e-posta yazışmasında, Pixel XL akıllı telefon siparişi veren kişiye yanıt olarak, ürünün üretilmemesi sebebiyle teslim edilemeyeceği şeklinde bir yanıt verildi.

E-postada tam olarak, Google Pixel serisinin üretimine Google tarafından son verileceği ve bu akıllı telefonun daha fazla envanterinin alınmayacağı, bu sebeple seçilmiş olan ürünün siparişinin yerine getirilmeyeceği ifade ediliyordu.

Google ise bu söylentileri kesinlikle reddetmiş ve açıklama yapmış durumda. Şirket, Kanada’daki Google, Pixel XL talebinden dolayı heyecan duyduklarını ve TELUS’un şu an için modelin stoklarına sahip olmadığını vurgularken, iş ortaklarıyla birlikte perakende kanalları üzerinden ürünün tekrar stoklara girmesi için çalıştıklarını ve Pixel serisi üretiminin durdurulmadığının altını çiziyor.

Google tarafından yapılan açıklama sonrasında, TELUS da hatasının farkına varmış gibi gözüküyor. Şirket son olarak, Pixel XL’in stoklarda olmadığını ve Google ile birlikte ürünün en kısa sürede stoklarına girmesi için uğraştıklarını açıklamış durumda. Ayrıca, Google’ın Pixel ve Pixel XL üretimini sonlandırmadığını onayladığını da açıklamasına ekleyen şirket, perakende kanallarını müşterilerine Google Pixel hakkındaki son bilgileri sunması için güncelleme sürecinde olduklarının altını çizdi. Haliyle şirket bir bakıma suçu, kendilerini yanlış bilgilendirdiğini iddia ettiği perakende kanalına atmış durumda diyebiliriz.

Sonuç mu? Google, Pixel ve Pixel XL üretimini devam ettiriyor ve ortada hiçbir sorun yok. Bir tüketici ile telekomünikasyon şirketi arasındaki yazışma az kalsın Google’ın Pixel anlamında prestij kaybına uğramasına sebep olacaktı.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...