Stewart: F1’in Daha Fazla Kaza ve Olaya İhtiyacı Var

Share

Sir Jackie Stewart, Formula 1 yarışlarının artık çok durağan geçtiğini söylerken, yarışların daha hareketli olması gerektiğini söyledi.

Formula 1’de özellikle dayanıklılık anlamında önemli adımlar atıldı ve artık çok daha az dayanıklılık sorunu ve kaza yaşanıyor.

Mercedes son üç yılı domine ederek kazanırken, üç yılda yapılan 59 yarışın 51’ini Mercedes pilotları 8’in i ise Vettel, Verstappen ve Ricciardo kazandı.

Sir Jackie Stewart, Verstappen’in Formula 1’e hareket getirdiğini söylese de sporun hala çok durağan seyrettiğini söyledi.

“Lewis modern bir kahraman, Vettel ise sessiz bir kahraman. Raikkonen? Belki de ikisinden daha popülerdir fakat ağzından iki kelime zor çıkıyor. Belki de onu popüler yapan şey de budur.”

“Verstappen’i Mario Andretti, Jochen Rindt ve Francois Cevert’e benzetiyorum. Onlar her şeyi idare etmeyi başardılar.”

“Genel olarak bakarsak Verstappen’in performansı dışında pek de ilginç bir sezon olmadı.”

“Sporun daha heyecan verici olması gerekiyor. Bunun için bazı olaylar, problemler ve kazalar olması gerekiyor.”

“Beni yanlış anlamayın, kimse bir sürücünü kaza yaptığını görmek istemez ancak spora heyecan gelmesi gerekiyor. Benim zamanımda öyleydi.”

Motorsport

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...