Bir Uçurumun Yanı Başında Oturmak İster Miydiniz?

Share

Bir uçurumun yanı başında ancak güvende ve hatta yatağınızda olmak ister miydiniz? Salonda canınız sıkıldığında şöyle camdan baktığınızda onlarca-yüzlerce metre aşağıda şiddetli rüzgarla dans eden ağaçları seyretmek güzel olmaz mıydı? Ya da akan nehre bakarken düşüncelere dalmak?

Matthias-Arndt-ucgen-ucurum-ev-1

Uzun yıllardır Berlin’de kendi galerisini yöneten sanat uzmanı Matthias Arndt yeni bir konsept projeye imza attı. Çatıları yere kadar inen, bir uçurumun yanı başına inşa edilecek bir ev projesi bu. Kar birikmesini önleyecek dik çatısı, üç tarafındaki geniş pencereleri, muhteşem balkonu ve manzarası…

Matthias Arndt ucgen ucurum ev 5

Kaçıp gitmek isteyenler, “bir süre insan görmesem de olur, doğa bana yeter” diyenler için konforlu bir alternatif sunuyor Matthias’ın projesi.

Matthias Arndt ucgen ucurum ev 3

Matthias Arndt’ın firması Lichtect’in iki ayda bir düzenlediği tasarım yarışmasına kendi sunduğu bu konsept tasarım aslında henüz gerçeklikle buluşmadı.

Matthias Arndt ucgen ucurum ev 4

Şimdilik dış çizimlerinin tamamlandığı projenin detaylı iç mekan çizimleri de tamamlanırsa belki yakın zamanda gerçek bir uçurumun yanı başında görebiliriz bu çekici yaşam alanını.

Matthias Arndt ucgen ucurum ev 6

nolm.us

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...