Mr Darcy’nin Portresi Çizildi

Share

Akademisyenler uzun süren çalışmaların ardından, İngiliz edebiyatının kült romanı Aşk ve Gurur’un Bay Darcy’sinin portresini çizdi.

darcy-mcfayden

İngiliz edebiyatının önde gelen yazarlarından Jane Austen’ın 1813 yılında yayımlanan romanı Aşk ve Gurur’un (orijinal ismiyle Pride and Prejudice – Gurur ve Önyargı) ana karakteri Elizabeth Bennet’in büyük aşkı Fitzwilliam Darcy, nam-ı diğer Bay Darcy’nin portresi yıllar sonra çizildi.

Akademisyenlerin uzun süren çalışmaları sonucunda hazırlanan portre, karakterle neredeyse özdeşleşen İngiliz oyuncu Colin Firth’e pek benzemiyor. Firth’in köşeli çenesine karşın Bay Darcy’nin çenesi uzun ve sivri. Gerçek Darcy ayrıca, Firth’ün aksine peruk da takıyor.

Fitzwilliam Darcy

Projenin başındaki Queen Mary University of London’dan Amanda Vickery, “Bizim Bay Darcy portremiz, dönemin erkeklerinin ortak özelliklerini gösteriyor. Pudralı peruk takan, sivri çeneli ve maskülen bacaklara sahip erkekler çekici olarak görülüyordu” dedi.

Wallpaper-pride-and-prejudice-1995-32121808-1280-720

Bugüne kadar pek çok kez sinema, dizi ve tiyatro oyunlarına uyarlanan Aşk ve Gurur’un Darcy’sine Firth’ün yanı sıra, İngiliz oyuncular Matthew Macfadyen ve Alan Badel de hayat vermiş, ancak hiçbiri Firth gibi bu rolle birlikte anılmamıştı. Öyle ki daha sonra sinemaya da uyarlanan ünlü Bridget Jones serisinin adını Bay Darcy’den alan karakteri Marc Darcy’e de Firth hayat vermişti.

Sputniknews

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...