Windows 10’a Yeni Tasarım Geliyor

Share

Microsoft giderek daha fazla kullanıcı tarafından tercih edilen Windows 10’un tasarımını değiştirmeye hazırlanıyor. Project Neon ismiyle anılan bu güncellemeden sonra Windows 10’un nasıl görüneceği netleşti.

Windows 10 şimdilerde güncelleme haberleri ve olumlu gelişmelerle gündeme geliyor. Kullanıcıların rahatsız olduğu özelliklerden kurtulmaya, daha pratik seçenekler sunmaya hazırlanan Windows 10 son olarak beklenen bir özellik olan görüntü içinde görüntü güncellemesini duyurmuştu. Ekranın kenarında duran ufak pencere sayesinde video izlerken veya görüntülü arama gerçekleştirirken başka işlerle ilgilenmek mümkün olacak. Şimdi de Project Neon ismiyle anılan tasarım değişikliğine dair detaylar gün ışığına çıktı.

Henüz resmen duyurulmayan bu yenilik geliştiricilerden birinin yaptığı canlı yayınla kesinlik kazanmış oldu. Daha önce internette paylaşılan görsellerle örtüşen Project Neon ile birlikte Windows 10 daha modern bir görünüme kavuşuyor. Animasyonlar daha yoğun kullanılırken, bazı ögeler bulanıklaştırılıyor. Transparanlaşan noktalarla birlikte ortaya daha zarif bir tasarım çıkartılmış gibi görünüyor. Bu değişimle birlikte uygulama geliştirenlerin işinin de kolaylaşacağı söyleniyor. Bu sayede Windows 10’a özel daha çok uygulama geliştirilebilecek ve çeşitliliğin artmasından kullanıcılar karlı çıkacak.

Project Neon’un etkilerinin masaüstü ve dizüstü bilgisayarların yanı sıra Xbox One, Windows 10 Mobile ve Hololens‘te de görülmesi bekleniyor. Detayların Microsoft BUILD 2017’de daha da netleşeceği düşünülüyor.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...