Mercedes’te İçten Yanmalı Motorlara Veda Süreci Başlıyor

Share

Elektrikli otomobiller üzerinde geliştirmelere devam eden Mercedes-Daimler grubu bünyesinde bulunan Smart markasında içten yanmalı motorlara veda ederek kaçınılmaz sonun başlangıcı adına ilk adımı attı.

Elektrikli otomobillere geçiş sürecinde geçtiğimiz eylül ayında Generation EQ konseptiyle ilk kez karşımıza çıkan Mercedes-Daimler grubunun geleneksel motorlara veda sürecindeki somut adımları da resmi olarak atılmaya başlandı. EQ konseptinin 500 km‘lik bir menzil, 405 beygirlik güç ve 5 saniyenin altında seyreden 0-100 değerleriyle halihazırda sahip olduğu teknolojiyi sergileyen grup mini otomobil ligindeki Smart markasıyla da elektrikli otomobil pazarında somut opsiyonlar arasında kendine yer açıyor. 2016 yılı içerisinde atılan bu adımların ardından Daimler grubu, geleneksel motorlara yer vermeyi de ilk adım olarak Smart markasıyla resmi olarak bırakıyor.

Hızlı şarj teknolojisinin de yer aldığı Smart modellerinin 45 dakika gibi kısa bir sürede şarj edilebileceğini açıklayan Mercedes-Daimler, markası altında 2017 yılı içerisinde içten yanmalı motora sahip seçeneklere veda ederek grup içerisinde bu adımıyla marka tarihinde bir ilke imza atacak. 2017 yılı içerisinde hayata geçeceği belirtilen bu adımla birlikte özellikle şehir içi kullanım adına oldukça pratik olan Smart otomobillerinin temiz enerjiyle daha cazip hale getirilmesi planlanıyor. İlk aşamada Amerika‘da hayata geçirilecek olan bu sürecin ileriki süreçte Smart modellerinin sunulduğu tüm ülkelerde hayata geçmesi bekliyor. Smart’ın 2017 model elektrikli ailesi 81 beygir güç 160 Nm tork ve 130 km/s maksimum sürat değerleriyle standart bir binek model değerlerini sunabilmesiyle adından söz ettirmişti. Fortwo, Fortwo cabrio ve Forfour’un yer aldığı ailenin menzil değeriyse 160 kilometre.

Electrek, Log

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...