Akıllı Telefon Kullanıcılarına Özel Trafik Işığı

Share

Yaya halindeyken akıllı cihazlarından vazgeçemeyen kullanıcılar için geliştirilen sistemin kaza riskini önemli oranda düşürmesi bekleniyor.

Teknolojinin her geçen gün çeşitlenip yeni sınırlara ulaştığı günümüzde neredeyse artık herkeste bir akıllı cihaz bulunuyor. Normal şartlarda kullanıcıları fazlasıyla meşgul eden telefon ve tablet gibi cihazlar artık masa başından sokaklara taştı. Bugün en yakınımızda bile kafamızı kaldırıp etrafımızı dikkatlice tahlil ettiğimizde ellerinde akıllı telefonlarıyla sokaklarda dolaşan binlerce kişiye rastlamak mümkün. Bu durum haliyle belli başlı sıkıntıları da beraberinde getiriyor. Bu problemlerin başındaysa trafik kazaları var.

Bu tarz haberleri genellikle “Otomobilini kullanırken telefonuyla konuşan sürücü kazaya neden oldu” benzeri başlıklarda rastlardık. Lakin artık bu kazalar otomobilin içerisindeki sürücülerden yayalara sıçramış durumda. Bu tarz olayların artmasından ötürü de haliyle “teknoloji teknolojiyi doğurur” prensibi işleyerek yeni bir ürünün daha hayatımıza girmesine vesile oluyor. Artık dikkatsizliğimizden ötürü kazaların yaşanmaması adına trafik ışıklarını kafamızı telefonumuzdan kaldırmadan görebiliyoruz. “Devrimsel” değil mi?

Yakın zamanda Almanya‘dan gelen bu uygulamaya HIG Trafik Sistemleri firmasının sistemiyle Hollanda da katılıyor. Kurumun geliştirdiği ve +LightLine adını verdiği sistem anlık olarak trafik ışığının rengini tek şerit şeklinde yere yansıtıyor. Bekleme süresinin ardından ışığın yeşile dönmesiyle birlikte sistem zemini yayayı uyaracak şekilde yeşile çeviriyor. Geliştirici ekibinden Mark Hofman; “Akıllı cihaz kullanıcıları özellikle bisiklet sürücüleri için ciddi problem yaratıyor.” diyerek otomobillerin yanı sıra diğer araçların da bu uygulama sayesinde gözle görülür bir rahatlama yaşayacağını ifade ediyor. Sistem belediyelerle ortak bir çalışma sonucunda yakın zamanda kullanıma sunulacak.

Auto Express, Log

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...